Stort test av paddlar och dolmar

0
2053

Vi har haft nöjet och testa delar av Tyr´s stora sortiment av simutrustning. Denna gången kommer vi fokusera på paddlar och dolmar. Två viktigt prylar som kan fungera som både hjälpmedel men för vissa och vid fel användande som ett hinder.

Paddlar är ett perfekt sätt att träna upp axlar och rygg på men kan också användas som hjälpmedel vid teknikövningar. För oss swimrunners har det blivit ett sätt att snabbare ta oss fram i havet och för att kunna avlasta/vila benen under simningarna.

Dolme är också ett mycket bra hjälpmedel för swimrunners och fungerar som ett flytkudde för att avlasta benen men framförallt för att hålla benen flytande och inte sjunka ner. Extra viktigt eftersom att vi också har skor på oss under simningarna.

Vilka paddlar/dolme som passar bäst är ofta en smaksak/personligt- hur stark är du i axlarna- hur mycket flythjälp behöver benen- hur långa är simningarna mm.

Tyr har ett brett sortiment av alla simprylar och har dessutom välutbildad personal. Har du frågor så kontakta dom eller någon återförsäljare.

CATALYST STROKE TRAINING PADDLES 280.00kr 

Prisvärda och framförallt supercoola paddlar. Finns i hela 7 olika storlekar för att passa just dig. Är du ovan börja gärna med ett par små för att sedan allteftersom din styrka byggs upp byta till större storlek. Levereras med bra och hållbara gummiband som ser till att paddeln sitter på plats. Ganska mjuka paddlar som följer din handflata på ett tryggt sätt. En perfekt träningspaddel. Stort plus för utseende men också för att dom är genomskinliga vilket ger tex tränaren/din kompis möjlighet att se att du håller paddeln på rätt sätt. För swimrunträning  i tex öppet vatten är dom inte att rekommendera just pga att dom är genomskinliga och kan vara svåra att se/hitta om du tex ”tappar dom vid i och uppgångarna. Det är också en fördel med färgstarka paddlar så att du är så synlig som möjligt i vattnet. Läs mer här

Hand Paddles 165kr

Riktiga klassiker som verkligen gör sitt jobb. Dessa paddlar ser du på på varje simträning och swimrunlopp. Hållbara gummiband, finns i olika storlekar och till ett superpris. Ska du ha ett par paddlar så är det dessa. Läs mer och beställ här

Pull Float 150kr

Även denna är en riktig klassiker som du ser överallt. Designen och funktionen är tilltalande och gör sitt jobb både för bassängsim och Open Water. Stort plus för vikten, lätt att göra hål i för att sätta i lina ( behövs för swimrun ). Även priset är svårslaget. En del tycker att det krävs en större dolme för swimrun men det är en smaksak, testa och avgör själv! Läs mer här

Vi har bara testat en del av TYRs sortiment, har du andra önskemål så finns dom garanterat här.  Läs mer här

Stort tack till Tyr som lät oss testa deras prylar. Tack TYR!!!

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here