Stort test av Coltings simglasögon

0
2047

Vi har fått lyxen att testa Colting Wetsuits hela sortiment av simglasögon! Vi har tidigare testat stora delar av deras sortiment och har varje gång blivit positivt överraskade. Vi har höga förväntningar på dessa brillor. Nedan följer ett penetrerande test av deras OpenWater och Race ( bassängsimning ) simglasögon!

Det finns ett par faktorer som är viktiga när ni ska köpa simglasögon:

Passformen, det är otroligt viktigt att glasögonen sitter skönt, dels för att det inte skall läcka in vatten men också inte sitta för hårt, ge huvudvärk eller annat.

Imskydd, detta är standard på alla glasögon nu men imskyddet kan vara lite olika bra. Väldigt svårt att veta innan man testat. Otroligt viktigt vid navigeringen.

Skydd mot slag, på en öppet vatten eller swimruntävling kan det i vissa lägen vara lite tajt och trångt och det är inte helt ovanligt att man får en spark eller paddel på glasögonen. Det är då skönt om det finns lite skydd för detta.

Linserna, vilken färg, form mm passar bäst, detta beror givetvis mycket på vädret.

Även bandet runt huvudet är av vikt, det måste vara av bra kvalitet och får absolut inte gå av under tex ett race.

Colting Wetsuit har delat in sina simglasögon i 2 olika kategorier: Open Water och Race. Open Water är speciellt framtagna och testade för att passa för OpenWater/Swimrun och Triathlon. Race är framtagna för bassängsimning. I en djungel av simglasögon och många leverantörer som krånglar till det med massa olika namn/förklaringar mm är detta väldigt smidigt och lättvindigt; inga konstigheter!

Enkelt och smidigt- välj Open Water eller Race ( Bassängsim )
Samtliga av Colting Wetsuits simglasögon har dessa funktioner.

Deras Race-simglasögon är givetvis behandlade mot imma och har 100% UV-skydd, dom har dubbla band och justeras snabbt och lätt i nacken. Passformen är skön och mjuka runt ögonen, dom levereras med 3 olika clips för näsinställning ( mycket positivt ).

Designen är snygg och stilren och ganska avskalad- detta är ett simglasögon som inte har massa ”krusiduller” utan gjorda för att inte krångla och sitta skönt. Detta sammantaget gör att du kan lita på simglasögonen till 100%. Simglasögonen kan till en början kännas lite ”små” beroende på vad man är van vid sedan tidigare, formen och storleken är precis som namnet avslöjar ”Race-inspirerade”. Simglasögonen är prisvärda ( 330kr)  och levereras i en snygg och designad plastförpackning.

 

Behöver du nya simglasögon för bassängsim så är detta helt rätt produkt, detta enda du behöver göra är att klicka dig vidare här under och bestämma vilken färg du vill ha ( färgen är mer än smaksak än funktion )

Läs mer och beställ här

Och nu till deras OpenWater-brillor! Simglasögonen finns i 2 olika färger, Blue och Pink. Blue är lite mörkare och passar perfekt för soliga och ljusa dagar och Pink har lite ljusare glas och passar perfekt för lite molnigare dagar. Simglasögonen säljs för 435kr/styck eller om man vill gardera sig och ha simglasögon för alla väder i 2-pack ( ett par Blue och ett par Pink ) för 750kr. Givetvis har dom Antifog och 100% UV-skydd. Jämfört med Race-brillorna är det här mer gummi runt ögonen vilket gör att dom sitter mjukare och är sköna att ha på sig under lång tid.

Det är ”dubbla band” och även dessa justeras lätt och behåller sin storlek efter inställning. Designen är stilren och avskalad. Många av oss som testat dom tycker detta är dom snyggaste och skönaste brillorna på marknaden!!! Man känner sig verkligen både snygg och snabb i dessa brillor!

Undvik huvudvärk och dålig sikt= läs mer och köp Colting OpenWater här

Vi på Alltomswimrun tackar Colting Wetsuits och vi kommer garanterat synas både i bassängen och i öppet vatten med deras brillor på oss! 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here