EX Swimrun? Vi tog ett snack med Nicholas Roman

0
1568

Det ”ryktas på stan” om att ett nytt spännande swimrunlopp är pågång; EX Swimrun, berätta mer?
Ja, vi har länge sneglat på att göra ett riktigt häftigt Swimrun-lopp i Edsviken norr om Stockholm tidigt på säsongen. Ett lopp med förhållandevis mycket simning (över 20%). Vi vill bjuda på ett kallt och tufft lopp tidigt på säsongen där upplevelsen och kärleken till sporten ska vara i centrum. De flesta längtar ju efter att få lämna poolen och komma i vattnet och simma lite i havet!

Vilka är ni som arrangerar och varför?
Vi är tre erfarna arrangörer och eldsjälar bakom loppet men kommer så klart involvera massor av våra kompisar inom swimrun-världen. Vi tyckte det saknades ett häftigt fulldistanslopp tidigt på säsongen, som samtidigt är enkelt att ta sig till och inte behöver belasta plånboken så mycket.
Jag, Nicholas Roman driver digitala hälsoapplikationen Challengize och har grundat lopp som SMIR (Stockholm Multi Island Run), Sollentuna Summer Winter Marathon och RUNmaröloppen.
Elisabet Pärsdotter Westman är swimrun elit som driver plusPT och arrangerar Swimruncupen Stockholm.
Pehr Westman är projektledare som jobbat med bl.a. NIAR, Ö till Ö mm.
Vi har alla erfarenhet av fantastiska lopp med en stor portion upplevelse som Ö till Ö serien, Rockman, Koster Swimrun, L.E.D mm.

Jag förmodar att det är ganska kallt i vattnet detta datum; 31maj, hur kallt?
Vi lovar kall sim och tuff trail, men allt är relativt så klart. I slutet av Maj brukar vattentemperaturen ligga på mellan 10-14 grader i Edsviken, men kan så klart bli lite mer om det är en varm vår. Så efter Ö till Ö Utö helgen innan som brukar ligga på under 10 grader är alla välkomna till lite varmare Edsviken.

Lite info tack?
Loppet är på 23km fördelat på 5km sim (21%) fördelat på 14 simningar på mellan 20-650m och 18km löpning på trail och stig.
Priset är 1495 för de första 100 som anmäler sig sedan 1695. Man kommer även kunna delta ”solo”.
Hemsida
Facebook
Facebookevent
Instagram: @exswimrun

Konkurensen om deltagare hårdnar i och med att mer och mer lopp ploppar upp, varför skall man vara med i just EX Swimrun?

Vi kommer bjuda på ett superproffsigt arrangerat lopp för den vane swimrunern och vi lovar ett par coola överraskningar. Du kommer t.ex. inte vilja missa det vi kallar XXXX Base Jump som inleder sista tuffa simningen mot mål. Något nytt i Swimrunvärlden!
Loppet går en söndag och ligger dessutom bara ca 15 minuter från Stockholms City så det är väldigt enkelt att ta sig till.
Loppet går dessutom på Mors Dag vilket vi lovar att fira lite extra, kanske med ett ”pappa peppstation” längs med banan där alla pappor kan hylla sina respektive.

Ni har ju alla stor erfarenhet av swimrun, vad tror ni, vad är på gång, vilka nyheter kommer vi att se? Kommer sporten att förändras?
Jag tror att upplevelselopp kommer ta mark från mer traditionella, precis som inom löparvärlden just nu. Det finns så många swimrun-lopp nu att det behövs något mer. Mellan loppen tror jag personligen på mer Swimrun safari, att obanat ta sig från A till B utan tävlan men med en säkerhetsbåt på plats. Så upplever jag stora delar av Ö till Ö banan runt Runmarö under sommaren.

EX Swimrun låter kanon och något vi inte vill missa, något jag har missat?

Anmälan öppnar den 1/11 och då kommer även banan att presenteras.

Vi tackar Nicholas Roman för detta och önskar hela gänget bakom EX Swimrun lycka till med all planering!

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here