Recension av Miiego Boom

0
1748

Trådlösa On-Earhörlurar anpassade för träning!

Trådade hörlurar är idag mer eller mindre ett minne blott, friheten med trådlösa lurar är oslagbar. Miiego Bom Wireless Headphones är hörlurar av typen On -Ear, vilket innebär att de sitter utanpå örat. De är utvecklade till att passa till såväl slappning som träning, vilket särskiljer dem från de flesta andra konkurrenter.

Utseende

Av plast i, med kåpor i konstgjord läderimitation, och en relativt smäcker design, något mattsvart sticker de varken ut åt vardera håll, utan att vara för anonyma – utan att dra blicken till sig. Förpackningen känns påkostad, och kvalitetskänslan är det som får mig att höja ögonbrynen. De känns välbyggda och stabila, dessa tåls att träna med. Vikten är lägre än genomsnittet vilket också bäddar för en bättre upplevelse. Inuti kåporna finner du ett L och R, vilket innebär att du inte behöver ha huvudbry (om du är bevandrad i det engelska språket, samt vänster och höger) kring vilket håll lurarna skall sitta.

Knapparna som är belägna på den högra sidan, är lätta att hitta, men desto svårare att hitta rätt knapp till rätt funktion då konturerna är små. Önskvärt vore med mer tydliga markeringar på knapparna.

Ytterligare en bonus är de svettsäkra öronkuddarna som dessutom är tvättsäkra.

Passform

Gladeligen är huvudbygeln anpassningsbar, vilket gör att dessa passar både dig med stort eller litet huvud. Jag kan ibland uppleva irritation över att kåpor på lurar trycker för hårt mot öronen vilket ger ett obehag, men känner att dessa inte ger mig obehagskänsla trots timmar av användande.

Vid snabb promenad, styrketräning och cykling upplever jag att lurarna sitter som en smäck, däremot har de en tendens att kännas bökiga och de flyttar runt på sig vid snabbare löpning.

 

Ljud

Kanske den viktigaste aspekten hos en audiofil som mig. Dessa lurar har en ganska djup ljudbild, där basen är det mest genomträngande elementet, men mellanregistret och diskanten finns där också. Då ljudet är inneslutande är upplevelsen av stereoljud total. Jag gillar ljudbilden, vilken passar till alla sorters musik, men kanske främst till modern dansmusik!

 

BETYG

9,5 / 10

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here