Är detta den ultimata swimriunskon?

0
2015

Vi på Allt om swimrun har genom åren testat många olika swimrunskor och vi tycker oss ha bra koll på vad som funkar och vad som inte funkar. Nu har vi fått chansen att testa helt nya modellen Cloudventure Peak White/Black från On Running.

Skon är extremt snygg med sina vita, grå och svarta färger, designen känns mycket lyckad och genomtänkt. Snörena är runda och av hög kvalitet. Överdelen är socklik och mycket följsam. Undertill är det rejäla ”dubbar” som ser ut att fungera mycket bra på terränglöpning och i och upp ur vattnet.

Löpning: Sock-formatet gör att skon sitter extremt skönt och bra på foten. Dämpningen är mycket bra och skon är lätt och snabb. Tyvärr fastnar det ibland lite stenar mellan ”kuddarna” vilket kan vara lite irriterande. Detta är inget stort problem men inträffar 2 gånger under dom fyra swimrun-pass vi testar skorna på. Efter simningarna blir skon ”torr” extremt snabbt och man känner inte av att man simmat i dom. I tuff terräng känner man sig trygg och kan lita på att skorna gör sitt jobb.

Simning: Även här är skorna grymma. Dom är lätta och drar inte åt sig något vatten. Dom har bra ”flytkraft” vilket gör att dom inte tynger ner benen under simningarna. Skosnörena håller sig knutna och glider inte upp.

Sammanfattning: En mycket bra swimrun-sko, förmodligen en av dom bästa vi på Allt om Swimrun har testat. Styrkan sitter i löpdelen där dom har både bra dämpning samtidigt som dom är smidiga och snabba, en racingsko. En sko som funkar utmärkt till swimrun eller terränglöpning. Priset för skon är 1700kr. Läs mer här

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here