Test av Coltings Swimrun Cord ( draglina )

0
2018

Vi på Allt Om Swimrun har tidigare testat en del av Colting Wetsuits prylar och vi har verkligen gillat dom. Nu har dom kommit med en ny produkt, Swimrun Cord eller draglina. Våran erfarenhet är att en billig elastisk lina från Biltema har räckt bra, eller?

Som vanligt är Coltings produkter snyggt förpackade och ger en känsla av kvalité. I lådan finns 1st draglina och 2st justerbara bälten, alltså allt som du och din swimrun-kompis behöver för att kunna dra nytta av era styrkor under både simningen och löpningen. Den elastiska linan är 4mm tunn ( väldigt tunn och smidig ) och 2meter lång.

Swimrun Cord finns i olika storlekar ( längden på bältet ) för att passa perfekt. Det finns 2 x S/M, 2 x M/L eller 1 S/M och 1 M/L. Alltså alla kombinationer för att passa både dig och din swimrunpartner. Banden går dessutom att justera vilket gör att dom kommer att passa perfekt. Det finns en snabbfäste både bak och fram vilket gör att man snabbt och smidigt kan byta/välja mellan att dra eller bli dragen. Stort plus för ”kroken” där man lätt och smidigt fäster paddlarna på dom långa löpningarna.

Linan är 2 meter lång och i stark orange färg. Färgen är bra och syns både på land och i vattnet. För att anpassa längden på linan så slår du lättast en ”knut”.

Allt detta gör att Coltings swimrun Cord borde vara det perfekta hjälpmedlet och ett förstärkt band mellan dig och din kompis. Nu skall vi ut och testa den på riktigt.

Löpning: Den är lätt att justera i storleken och håller sedan den storleken oavsett hur tung/hårt man drar/blir dragen. Den vobblar inte utan håller sig oftast ganska lugn. När man inte behöver använda linan ( vid tex trånga svårsprugna passager ) är den väldigt lätt att koppla loss. Trots att den är så tunn så känns den hållbar och man litar på att den kommer att hålla även vid hård dragning. Bältet är lagom brett och skaver inte in i höfterna. Som ni förstår så fungerar den mycket bra att springa med.

Simning: Även här sitter bältet bra och på plats. Stort plus för färgen som gör att båda lagkamrater kan ha koll på linan och se så den hamnar rätt. Färgen är även tacksam av sina ”motståndare” som slipper simma in i linan mm. Linan är lätt att spänna fast/av även under vattnet.

Sammanfattning: Detta är en mycket genomtänkt produkt av hög kvalité som kommer att hålla en lång tid framöver. Den är dessutom smidig och med exakt dom funktionerna som man behöver. Stort plus för smidighet och kvaliten. Nu slipper ni sitta hemma och bygga egna halvbra draglinor som man inte riktigt kan lita på, in och beställ på: Colting Wetsuits

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here