Små och stora nya saker när Orca släpper nyheterna för säsongen

0
1927

Vid Orcas presentation av årets nya dräkter var så klart även Alltomswimrun närvarande. Nyheterna presenterades på löpande band men mest intressanta för oss swimrunners var nog de två våtdräkter i årets kollektion som riktar sig specifikt mot Swimrun. Man visade även en intressant Swimbag för tritahleter som nog fungerar för svimrunners också, simponcho i microfleece och några andra nya mindre saker. Presentationen gav möjlighet att se produkterna på modell och att klämma och känna efter presentationen.

Vi och Peter Dörlich hade roligt under kvällen!

Orca Swimrun Perform
Den här dräkten har Orca tänkt sig som en dräkt som går att anpassa efter dina behov och förmåga. Dräkten Har en liten ficka på bröstet, fickor på insidan och i ryggslutet. Byxdelen är i det nya materialet Duraskin 2 som skall vara framtaget för snabb löpning. Här behöver vi testa för att se hur det fungerar. Men det verkar vara samma princip som andra lättsprungna dräkter. Ett tunt och lätt material med god flexibilitet i byxan, neopren ofta men med känsla av kompressionskläder.

Orca Swimrun Perform

Det nya på många dräkter i år, där Orca hävdar att de var först, är möjligheten att med flytpads förändra dräktens flytkraft. Maximalt kan man i fickor för ändamålet packa 8 flytpads och följaktligen också då flyta som en kork. Här skall personlig preferens sätta målet.
Hur mycket flytkraft behöver man? Prioriterar man en lätt och snabb swimrundräkt? 2 pads följer med och fler kan köpas till. Ärmarna är som på föregående Orca swimrundräkter lösa och används utifrån temperatur och personlig vilja. Dräkten har en lång dragkedja fram och en kortare bak för att göra det lättare att komma i och ur dräkten.

Dräkten kommer att prissättas 3995

Orca Swimrun RS1
Denna dräkt skall inte blandas ihop med föregående års dräkt utan detta är en helt omarbetad dräkt. Den har en del innovativa nytänkande lösningar. Dräkten går till exempel att öppna helt framtill, som en jacka vilket förenklar nercabbandet väsentligt. Om det fungerar i praktiken måste prövas!

Man har också satsat på materielutveckling och har som enda, och första tillverkare, Yamamoto 44 cell neopren över axlarna för största flexibilitet och Yamamoto 40 över bröstet för att förenkla andningen ännu mer.

Även denna dräkt har en byxa av DuraSkin 2 för att kunna springa fort och lätt. Även denna dräkt är förberedd för flytpads. Dräkten har ösa ärmar, ficka i ryggslutet med dragkedja och två små fickor i höften innanför överdelen.

Dräkten är framförallt tänkt att vara en lättviktsdräkt och Peter Dörlich, Orcas representant, hoppas på fina placeringar i årets tävlingar för dem som väljer denna.

Dräkten är prissatt till 4995

Orca Swimrun RS1, här förevisas det nya sättet att kabba ner.

Heatseeker
Orcas nya heatseeker top är tänkt att användas innanför våtdräkten och har fickor där man sticker in handen från sida. Det känns jäkligt smart och något jag själv blir sugen på, fickorna är placerade så att de med fördel kan användas för mjuka vattenflaskor också, något som jag tror kan vara en fördel vid längre lopp.

Fickor från sidan i nya heatseekern

Microfleece poncho
Kommer du ihåg barndomens handdukar som också var en poncho? Detta är en sådan i microfleece, underbart material och om jag hade en kulle den nog snabbt bli en favorit efter sommarens simningar. Det är ingen tjock jacka utan en tunn handduk.

Parlina
kommer i år i en mer synlig färg som även syns under vattnet

Dolme
Årets är ruggad och har en superskön yta i microfleece, ingen jätte som andra tillverkare men en större. Kommer tävlingarna snart reglera dolmarnas storlek är något jag funderar över? Oavsett så är inte detta en av de större.

Simärmar
En lite innovativ och annorlunda nyhet var ärmar med vattenfång som ger bättre drag i vattnet och ökar effekten, hur effektiva de är återstår att se.

Triathlonväskor
Det presenterades två väskor som även bör kunna fungera bra för swimrunners, även om facket för hjälmen är framträdande, facket kan dock användas även för andra saker vilket gör väskorna intressanta ur en swimrunners synvinkel.

Simboj med ryggsäckslösning
Man visade även en ny lösning för simboj med ett remställ som gör att den kan bäras som en ryggsäck, något som är efterlängtat om man har den med på längre turer. Denna vill vi testa!

Nya simbojen med remställ!

S7
vill inte undvika att nämna även en simdräkt som visades upp. Orcas instegsmodell har ur min synvinkel alltid levererat enormt mycket värde i relation till pris och i år har de sänkt priset ett antal hundralappar vilket gör detta till en simdräkt att absolut starta sin simkarriär utomhus med de tidigare dräkterna har varit snabba och sköna, misstänker att även denna är det!

Kvällen bjöd på många spännande nyheter och det skall bli kul att se hur de presterar under säsongen som kommer. Förhoppningsvis kan vi få möjligheten att pröva några av dem och då återkommer vi självklart med testresultat!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here