New Balance 1400 V6

0
2735
New Balance 1400 V6

Efter en säsong av swimrun som lider mot sitt slut känner jag mig äntligen mogen att ge mig på att recensera den nya versionen av denna, för mig, toppsko. De tidigare versionerna av New Balance 1400 har levererat precis det jag vill ha i form av stöd och dämpning för rundor upp till 3-4 mil. Det har varit min absoluta favoritsko. Hur klarar sig nu den nya versionen i relation till de tidigare?

När jag först får den slås man av att den ser ganska annorlunda ut mot tidigare versioner. Ovandelen är annorlunda, mer stickad och tidigare förstärkningar i tådelen är inte där längre. Skon har blivit lättare 201 gram mot tidigare version som vägde 223 gram och versionen innan som vägde 213 gram.  Version 4, två generationer bakåt, är min absoluta favorit för swimrun, materialvalen för överdelen var annorlunda och känslan var en annan.
Materialet, Revlite skummet som utgör mellansulan skall vara detsamma men känns distinkt annorlunda, mjukare. Är det bra eller dåligt?

Den stickade ovandelen binder mer vatten så ur swimrunsynvinkel så den detaljen är sämre, men skon släpper vattnet relativt fort och att skon har blivit lättare är en fördel, jag älskar lätta skor och har svårt att springa i många av de blyklumpar som finns på marknaden.

Vad mer kan sägas? Plösen är tunnare och annorlunda, jag tycker nog att det är en av förbättringarna.
Just nu verkar det gå en trend med just stickade ovandelar. Förstår varför, det blir luftigt och sömlöst och lätt, men det känns också en smula mer ostabilt. Skon känns generellt mer ostabil och om du påverkas av det så kommer du känna det.

Annars är den skön att springa i och för varje mil jag gjort i dem har den känts allt bättre. Ur swimrunsynpunkt var en del av de tidigare designlösningarna klart bättre men detta är fortfarande en av de bästa skorna på marknaden. Jag tror att man kan göra klar sämre investeringar än dessa!

+ Vikten

– En del förändringar som påverkar skon ur swimrunsynvinkel

Fakta

Skon väger 201 gram i storlek för man

Heeldrop 10 mm

Revlite i mellansulan, ett skönt skum för foten.

Pris ungefär 1400 svenska kronor