Coltings swimrunjersey och swimrunpant – en perfekt kombination

0
2321

 Sommaren är i full gång och Allt om Swimrun har fått möjligheten att pröva ett antal produkter från Colting wetsuits. Kombinationen av Swimrunjersey SRJ03 och Swinrunpants SRP03 är något vi varit nyfikna på länge. Efter att ha prövat och simmat enormt mycket i föregångaren av simbyxan och dessutom tyckt att den var en väldigt bra produkt, så är vi så klart enormt nyfikna på den här byxan i kombination med Jerseyn. Jerseyn är ett bra komplement med sina fickor på ryggen och den sitter väldigt bra på kroppen.

Byxan är längre än föregångaren som var en utpräglad simbyxa, denna är tänkt speciellt för swimrun och är längre. Den är fortfarande lika lågt skuren i midjan som den föregående byxan, något som jag upplevde extremt obekvämt i början, men nu vant mig vid. Denna byxa har även tjockare 10 mm paneler insydda frampå låren och ger ännu bättre simposition än föregångarna. Jag är snabb i dessa byxor, med det inte sagt att de funkar för er, men för mig är de näst intill perfekta. Jag behöver ingen dolme eller extra flyt med dessa, men igen, det är jag. Det som påverkar är ju hur man simmar och på det simläge du har när du simmar med bara vanliga badkläder.

Dessa byxor är definitivt en hjälp i simningen, precis som föregångaren, men påverkar de längre benen? Ur ett simperspektiv ger flytkropparna, som jag beskrev tidigare, ännu lite mer flytkraft för dig som behöver det och ännu lite bättre simläge. Ur ett löparperspektiv var konstigt nog den förra riktigt bra trots att den enkom var tänkt för simning. Den nya är även den bra. Det viktiga är att knät går fritt så att det kan röra sig i löpsteget. Byxan är lika välgjord som den förra och jag förväntar mig att materialet håller lika bra som i den förra. Materialet är annorlunda, den förra hade en blank yta medan den nya har en klassisk neoprenyta och är gjord i 100% Yamamoto.

Jag måste erkänna att jag är rätt förtjust i dessa brallor. Från första gången jag satte på mig dem, är det dessa jag helst simmar och swimrunnar i, om vattnet är tillräckligt varmt. Jag känner mig helt enkelt jävligt snabb i dem och det är skönt att få axlarna fria i simmet.
Att kombinera byxan med Jerseyn känns därav smart. Den sitter bra på kroppen, tight men även smidig och fickorna på ryggen gör det enkelt att få med sig lite extra energi. Skulle jag be om något så vore det en ficka med dragkedja. Men de lock som finns på fickorna är bra nog för att inget skall ramla ut, men nycklar vågar jag inte lägga där. Byxan har ingen ficka så man vill gärna kombinera med en topp med fickor.

Färgskalan går i båda fallen i orange och svart med inslag av gult. Kombinationen saknar en visselpipa vilket ofta är krav på tävlingar, det får man komplettera med själv. Personligen tycker jag att detta är en skönare kombo än våtdräkt om det är tillräckligt varmt och föredrar den framför andra.

+ Passform
+ simläge
+ Rörlighet