Wolff-Wear – inte bara en butik

0
2420

Joachim Wolff på Wolff-Wear vill inte bara vara en leverantör av produkter för triathlon och swimrun utan han tar sin butik ett steg längre.

-Det började med att vi hade dräktprovningar i öppet vatten och därifrån var inte steget så långt till att anordna swimrunträningar. Sedan 2016 anordnar vi swimruncamps också. Under april arrangerar vi tre läger i  vackra Colonia Sant Jordira på Mallorca. Där ser våra duktiga tränare till att deltagarna får en kickstart på säsongen samtidigt som de får  utveckla sin simning och löpteknik. Det här är väldigt intensiva läger där vi blandar teknik i bassäng med öppetvattnen simning. Vi erbjuder också yoga, löpning och personlig löpcoachning. Totalt är det omkring 100 personer som hänger med på våra camper och det är väldigt mycket glädje och sammanhållning. Våra grupper är blandade och många har nyligen startat med swimrun och vi brukar se en enorm utveckling under veckan eftersom vi erbjuder personlig coachning. Det är verkligen häftigt att se hur deltagarna växer och många tycker att våra läger är den bästa resa de har varit på, säger Joachim Wolff.

För de som tycker att det är lite väl långt till april och som vill börja träna NU – berättar Joachim att Wolff-wear anordnar bassängträning under vintern. I vår kommer de även att erbjuda nybörjarkurser i crawl, en simkurs speciellt för de som ska göra Vansbrosimmet dessutom blir det en swimrunkurs med fem träningstillfällen inomhus och fem utomhus som avslutas med en träningshelg i Stockholms skärgård.

-För femte året i rad kommer vi även att anordna swimrunträning i och vid Brunnsviken. Vi kör varje onsdag mellan maj och september och hit är alla välkomna, nybörjare så väl som vana swimrunnare. Efteråt bjuder vi på korv och skönt häng. Är man sugen på att testa på swimrun men kanske inte har någon att träna och tävla med så är de här träffarna perfekta, det är mycket trevliga människor som kommer hit. Och skulle man inte hitta någon här så kan man fylla i ett formulär på vår hemsida för att hitta en swimrunparter, säger Joachim.