[:sv]2017 års bästa Swimruntävlingar enligt svenska folket! Vi presenterar tio-i-topp! [:]

0
2175

[:sv]

1. Ångaloppet 253 röster och 18%

Stort grattis till vinsten! Hur känns det? 
Först och främst vill jag ödmjukt tacka alla deltagare som tagit sig tid för att gå in och rösta på Ångaloppet. Det krävs lite extra engagemang för att man ska klicka sig in och lägga sin röst, så tack för det.
Det är många som på ett eller annat sätt är med och arrangerar Ångaloppet så det känns såklart kul, det blir som ett litet kvitto på att vi gjort något bra.
Vad är det era deltagare uppskattar?
Jag tror att först och främst måste arrangemanget vara välordnat. Två år i rad har vi haft över 800 anmälda lag till Ångaloppshelgen så det är givetvis viktigt med en stark organisation där allt flyter på under tävlingen. Men vi ska inte glömma att det finns många välorganiserade tävlingar där ute så att enbart ha en väl fungerande tävling tror jag inte räcker för att sticka ut.
Vi försöker sticka genom att avdramatisera swimrun och hålla nere på kraven för att vara med. Vårt familjelopp lockade närmare 300 lag i år och glädjen från barnen gör att det blir en familjär stämning på gården med deltagare i åldrar från 3 år till far- och morföräldrar.
Tävlingscentrum ligger på Ånga som är en bondgård, det tror jag många storstadsbor tycker är lite kul. Ångaloppet blir en familjehelg med rörelse och naturen i fokus.
Sen så vet vi att den delen av Ångaloppet 22 km som har 38 växlingar på en sträcka av 4,5 km är väldigt uppskattad bland många deltagare. Lagen som placerar sig i topp på Ångaloppet har verkligen gjort sin läxa när det kommer till teknisk swimrun.
Hur ser planeringen ut inför nästa år? 
Vi försöker hela tiden att utveckla tävlingen och vi vill att våra återkommande deltagare ska märka något nytt med arrangemanget varje år. Vi ser hellre att en deltagare kontaktar oss efter tävlingen och säger ”upplägget året innan var bättre” än att de säger ”Vilken supertävling, exakt likadan som förra året”.
Vi gör såklart inga stora förändringar, men Ångaloppet 2018 kommer att skilja sig mot 2017 där vår ambition såklart är att tävlingen ska bli bättre.
Vi vill avsluta med att tacka alltomswimrun.se som hjälper till att sprida information om sporten swimrun.
Med vänlig hälsning/
Nils /Ångaloppet

Utdrag ur kommentarsfältet: Jag var inte på alla tävlingar utan enbart ett 30-tal, så det kanske inte blir en helt rättvis bedömning. Men Ångaloppet var nog bäst för min del. 

Alltomswimruns motivering; Ångaloppet ligger alltid i framkanten vad gäller att utveckla swimrunsporten! Deras Ångaloppet Familj är uppskattat av många och även deras Facebookflöde är lätt att älska. Stort grattis Ångaloppet! 

 

2. Blåkulla Swimrun 137 röster 10%


Alltomswimruns motivering; Med start och mål vid Hotell Corallen i Oskarshamn, otroligt fin bana och härlig efterfest är Blåkulla swimrun väl värda sin 2:a plats. Stort grattis! 

3:e plats Juniskär swimrun 101 röster 7%
4:de plats Marstrand swimrun 79 röster 6%
5:te plats Sjöloppet 72 röster 5%
6:te plats Uddevalla swimrun 68 röster 5%
7:de plats Kustjagaren
8:de plats Öloppet
9:de plats Skatås sjöar
10:plats: ÖtillÖ World Championship

[:]