[:sv]Jonas Koch, en av Swimrunpoddens två färgstarka profiler![:]

0
2198
Jonas Koch längst till vänster! I mitten Fredrik Isaksson och till höger Jonas Hållén

[:sv]

Jonas Koch(längst till vänster i bild) är en av de två grundarna av Swimrunpodden och en väldigt hängiven swimrunner. Men vem är han och hur kom han att finna sporten Swimrun? Vi har ställt många av de där frågorna som man vill ha svar på. Läs och lär dig mer om Jonas Koch.
Hej Jonas, kul att du kunde svara på lite frågor! Vi börjar med det mest basala, hur hittade du till sporten? 
Jag fann Swimrun genom att jag såg Petter Askergren köra ÖtillÖ och det var så häftigt. Kort där efter hörde jag talas om Amfibiemannen. Då satte jag upp det som mål att jag ett år senare skulle klara av att genomföra det. Det är perfekt att ha ett mål att träna mot.
Vad är det bästa med sporten?
Bästa är friheten att få vara så nära elementen och känna att jag kan ta mig överallt. Men sen är det faktiskt alla otroligt trevliga vänner jag fått genom att hitta till sporten.
Vem är Jonas Koch?
Jag är 47 år och jag jobbar med Interimsrekrytering och jag älskar mitt jobb som jag hittade när jag helt bytte karriär. Har en dotter varannan vecka som ger mig massor av energi. Är också delägare i ett café på Söder i Stockholm. Hur kul som helst!
Vilken tidigare idrottserfarenhet har du? 
Jag spelade handboll när jag var yngre och simmade lite. Annars har jag gillat att gå mycket. Härligt att gå upp tidigt och ladda inför en dag på jobbet.
Vad får ditt hjärta att ticka lite fortare?
För egen del är det nog när min dotter gör något som hon inte tror hon klarar av. För egen del handlar det mycket om att våga gå ut på tunn is. Göra det som jag först inte tror jag kan eller vågar.
Vilka är dina framtida utmaningar?
Först är det att bli helt skadefri och sedan är det att få utveckla podcasten ihop med Annelie. Få träffa alla dessa underbara människor som kör swimrun!
Inom Swimrun?
Jag vill köra massor av roliga swimruns i Sverige och utomlands. Sen vill jag köra med några barndomsvänner i Småland genom sjöar och skogar jag busade i som barn. säsongen 2017 skall avslutas med spa på Hooks Herrgård som vi lekte mycket på som barn.
I livet?
Jag har mål på jobbet jag vill uppnå men framförallt att vara en bra pappa och vän till de som betyder något för mig.
Vad ser du i swimruns framtid?
Swimrun kommer fortsätta utvecklas snabbt. Jag hoppas vi kan behålla vår familjära stämning och se till att få igång barn och ungdomar att testa vår sport. Tror vi kommer ha mer utövare inom swimrun i Sverige än Triathlon inom 5 år.
Hur ser träningsveckan ut?
Just nu blir det mellan 4-5 pass i veckan för jag måste spara mina lår. Har börjat med styrketräning och det är verkligen inte kul. Dock kört lite intervall ihop med ett gäng sköna swimrunners och det har verkligen blivit ett lyft även om jag ännu mest lufsar.
Har du några utövare eller andra du ser upp till?
Idoler kan jag inte säga att jag har, men jag måste säga att jag respekterar många av de vi har intervjuat. I grund och botten handlar det om att vi alla har olika förutsättningar. Det viktiga är väl att inte glömma bort att ha kul och vara ödmjuka mot andra.
Vilken fråga borde jag ställt?
Kommer Swimrunpodden med något eget lopp? Svaret är JA!
Om man vill träffa dig eller prata med er som har podcasten, hur gör man då?
Hör bara av er till oss i podden, vi svarar alltid och fort. Vill ni träffa mig så finns jag i skogarna och sjöarna runt södra Stockholm och på sommaren i Haverdal utanför Halmstad där jag umgås mycket med swimrunners(helt fantastiska träningsmöjligheter och välkomnade vänner där!)
Jonas är en färgstark och öppen person så möter du honom någonstans tveka inte att gå fram och säg hej!

[:]