[:sv]Test av Trailtalon 250 från Inov8[:]

0
2361

[:sv]X-Talon 190 från Inov8 har länge varit en favoritsko bland swimrunnare. Den är lätt, har låg våtvikt och dränerar ut vattnet snabbt men många upplever att skon är lite för lätt för långa lopp. Vi på Allt om swimrun har testat den lite mer uppbyggda skon Trailtalon 250.

Enligt tillverkaren är det en sko gjord för fart och för att ge riktigt bra fäste på hårt packade stigar. Mellansulan är gjord i powerflow teknologi som ska ge 10 procent bättre stötdämpning och 15 procent mer energibesparing jämfört med standard mellansulor. Skon har ett drop på 4 mm.

 

Design

Damskons rödrosa, Neon Pink/Black/Teal, färgen är snygg och skon ser mer ut som ett par sneakers än vanliga trailskor. Snörena är lite onödigt långa och har en tendens att gå upp om man inte drar åt dem väldigt hårt. Den färgglada sulan rosa, turkost och svart syns bra under vattnet och gör det lätt att hålla koll på sin swimrunpartner under simningen.

Känsla

”Det känns som att ha tofflor på fötterna”, utropar den ene testaren glatt. Den rymliga tåboxen och den mjuka innersulan bidrar till den känslan. Skon ger ett bra grepp på torra klippor och i skogen. Mycket löpkänsla. Lite sämre, men inte alls dåligt, grepp på våta klippor.

Övrigt

Innersulan, som känns så mjuk och skön vid löpning i torra skor suger åt sig ganska mycket vatten vid simning och adderar onödig extra vikt.

Dropp: 4 mm

Torrvikt : Herr stl 42, 250gram. Dam stl 39, 240gram

Bred framfot, Normal häl, Normal mellanfot

Pris:

ca 1300kr

Slutsatser

Det är en väldigt skön trailsko men kanske inte helt optimal för swimrun på grund av att innersulan suger åt sig vatten.

+ Härlig löpkänsla, lätt snabb sko som kommer till sin rätt på skogsstigar.

-Upplevs lite tung när den är blöt

[star rating=”7″ max=”10″]

 [:]