[:sv]Test av Salming Elements[:]

0
4581

[:sv]Utdrag ur Salmings hemsida: ”Med Elements kan du springa överallt, eller simma för den delen, och alltid få ut maximalt av träningen. Yttersulan ger utmärkt grepp på både blöta och torra underlag.”

Vi på Alltomswimrun har synat skorna i sömmarna och även sprungit och löpt med dom. Håller dom vad dom lovar?

Design: Testpanelen tycker att skon är snygg, den ser ut som en sportig trailsko och är förstärkt i tå och hälarna. Ovandelen är i meshtyg och sulan är helsvart med ganska mjuka dubbar. Den helsvarta sulan syns givetvis inte  under vattnet och detta gör att swimrunpartnern inte kan navigera efter dessa skor.

Känsla: Dom känns sköna och trygga på  både blött gräs, lera och på stigar men när man kommer till blöta klippor så tappar vi greppet lite för ofta för att helt kunna lita på skorna och dess fäste. Under simningarna sitter dom skönt, skosnörena lossnar inte men dom känns aningen tunga. Direkt efter en löpning upplevs dom ganska snabbt tappa vattnet och bli en helt okej löpsko igen. Skon har en rymlig tåbox och därmed kan framfoten expandera ordentligt vid nedsättning.

Övrigt:

Torrvikt: 288 g (size UK 9) herr, 

Torrvikt: 233 g (size UK 5,5) dam

Drop: 4 mm

Slutsats: En skön sko som passar perfekt för traillöpning men som tyvärr inte är perfekt för swimrun. Detta pga våtvikten och att fästet inte är perfekt på våta klippor.

[star rating=”6″ max=”10″][:]