[:sv]Senaste nytt från ÖtillÖ Utö! [:]

0
1693

[:sv]Utö swimrun ses av många som startskottet för den svenska swimrunsäsongen. Imorgon körs sprinten och på söndag den långa banan. Vilka är förutsättningarna, vem vinner, hur kallt är det i vattnet? Vi tog oss ett snack med tävlingsarrangören Mats Skott.

Mats är lugn och säger att allt är under kontroll och att dom tävlande kan förvänta sig en bra dag både imorgon och på söndag. Han säger att om någon är sugen finns fortfarande chans att anmäla sig till morgondagens sprint ( stänger 24:00 inatt ) men att om man vill köra den långa banan får man vänta tills nästa år. På lördag är det representanter från 10 olika nationer och på söndag från otroliga 21 olika nationer!!! För all publik har Mats tipset: det går att hyra cykel vid startområdet för att lättare kunna följa loppet live! I hela ÖtillÖ serien är Utö en av tävlingarna som är mest publikvänlig.

Mats spår i framtiden:

Mats tror att dom tävlande kommer få 10 grader varmt i vattnet och 13-14 i luften. Vinden kommer att vara ca 6-10 m/s.

Och vinnare är:

Som dom flesta redan vet så är Lelle Moberg skadad och kan alltså inte bilda lag med Daniel Hansson. Pga detta tror Mats att Bröderna Bäver kan ses som ett av favoritlagen. På damsidan tror han att lag Larsson/Nyström kan bli mycket vassa. ( alltomswimruns kommentar :om dessa 2 lag vinner ger det ett odds på 6,75ggr pengarna hos Mr Green )

Imorgon 27/5 kl 1330 går startskottet för Utö swimrun sprint, en bana på sammanlagt 11 935m.

Sprint banan:

Total distans: 11 935 m
Trail löpning: 9 850 m
Simning: 2 085 m
Sträckor: 15
Längsta sim: 430 m
Längsta löpning: 3 300 m

ÖTILLÖ The Swimrun World Championship 2016. Foto: JakobEdholm.com

Den 28/5 kl 1015 går startskottet för Utö swimrun, en bana på sammanlagt 42 820m.

Långa banan:

Total distans: 42 820 m
Trail löpning: 37 655 m
Simning: 5 165 m
Sträckor: 39
Längsta simningen: 600 m
Längsta löpningen: 6 670 m

Vi önskar alla som skall delta i någon av loppen i helgen lycka till och njut så mycket ni kan. [:]