[:sv]Lalo tillverkar skor för specialförband men bräddar sig nu inom träning.[:]

0
1869

[:sv]Allt om swimrun har fått möjligheten att pröva en ny sko Som Trispot i Stockhom har tagit in i sitt sortiment Lalo Bloodbird. Tillverkaren Halo har ett antal skor i sitt sortiment och har tidigare mest tillverkat skor för specialtrupper men ser nu att träning är ett nytt område för dem och om de får fram en swimrunsko kan de bli farliga. Den sko vi testar är inte en swimrunsko men det ger en möjlighet att se vad detta nya märke på den svenska marknaden kan ge.

Som swimrunners tränar vi ofta inte bara att springa och simma utan vi spenderar lika gärna många timmar på yogamattan eller i gymmet(eller vi borde i alla fall). Den sko vi nu testar är som modell främst tänkt för styrketräning och är till sin form och materialval annorlunda de vi i vanliga fall använder.

Skon är, i brist på andra ord, fulsnygg. Materialen känns konstiga för en löpare och formen är svängd innåt i tårnas riktning. Undersidan är relativs platt och skon är väldigt stabil. Något som tidigt slår mig är att den på våta klippor tenderar att suga sig fast och man halkar inte med den, lite som DS Racer från Asics, fler tillverkare borde ta efter detta, dobbar är inte allt på en swimrunsko.

Att den, för mig, inte är lämpad för löpning är tidigt tydligt och denna sko lämpar sig inte heller för swimrun. Men skotillverkaren är något spännande på spåret och för övrig träning har den en plats att fylla. Skon är på ett konstigt sätt väldigt bekväm om än lite varm och jag tror att den dag Trispot får hem en löparsko från Lalo så måste den nog prövas ordentligt! För gymmet är den perfekt, stabil, bra grepp och lätt.

Vi tror att detta är ett skomärke värt att hålla ögonen på om och när Trispot får in rätt sko så kommer vi nyfiket pröva även den. Om du vill veta mer ta kontakt med Trispot!

 [:]