Alltomswimrun testar IAMRUNBOX

0
2008

[:sv]Nu är verkar våren äntligen vara på väg och säsongen startar. Det börjar därför bli hög tid att komma igång med löpningen på allvar. Ibland kan det vara svårt att få dygnets timmar att räcka till och då är det praktiskt att utnyttja restiden till jobbet som träningstid.

Vi på Alltomswimrun har därför tittat lite närmare på IAMRUNBOX, en helt ny löparryggsäck som kombinerar skandinavisk design med funktion. Den riktar sig främst till de som behöver ta med sig en dator och sen kanske inte vill vandra omkring med en löparryggsäck på jobbet. IAMRUNBOX funkar nämligen lika bra som en diskret datorväska som för transportlöpning. Den har en rad innovativa funktioner som gör den unik samtidigt som den är riktigt lätt och smidig. Den finns i flera olika utföranden och i denna recension så har vi testat Pro, den något större modellen. Ryggsäcken finns i olika färger, men då jag tyckte det var lite kul att den fanns i min klubbs färger så valde jag den.

Ovan ser ni ryggsäcken när den är packad. På vänster sida finns det ett fack för datorn och till höger så är det ett fack som stängs med blixtlås och med ett ”lock” i mesh. I facket hade jag mina träningskläder, strömsladd och två avtal. Fördelen med att kunna dölja träningskläderna är att jag på jobbet, utan att riskera att visa upp sportbh och annat, kan öppna väskan och ta ut datorn.

Om jag nu skulle behöva öppna facket för att tex ta ut strömsladden så ligger mina träningskläder i en fin liten påse med matchande band. Springer du till jobbet så stoppar du helt enkelt ner dina svettiga kläder i påsen och riskerar inte på så sätt att resten av sakerna i väskan blir blöta. En riktigt smart detalj som gör i alla fall mitt liv mycket enklare och smidigare.

Mina Hoke One One var i sin skopåse på vägen till jobbet och sen när jag sprang hem så bytte jag ut innehållet mot mina jobbskor. Påsen fäster man sen på utsidan av ryggsäcken med de oranga snoddarna. På bilden nedan kan ni se hur ryggsäcken ser ut med skopåsen på utsidan.

Ryggsäcken väger 945 g så efter att jag packat ner den igen så vägde ryggsäcken uppskattningsvis ca 3 kg (sen stoppade jag ner min tunga handväska och då vägde den det dubbla…en liten miss i planeringen :-)).

När man inte har skopåsen på så ser ryggsäcken ut som ovan. Då drar man helt enkelt de oranga snoddarna utmed sidorna på ryggsäcken och den får ett renare och snyggare utseende.

På axelremmarna och midjebältet finns fyra smarta fickor,  två rymliga där min iPhone6 Plus med sitt enorma skal får plats, samt två mindre fickor för tex gel, hörlurar, plånbok m.m. Det var därför onödigt att jag tog med mig handväskan i morse. Hade jag tänkt till hade jag bara flyttat över det nödvändigaste i ryggsäcken.

Så kanske det viktigaste, hur känns den att springa med då? Trots att jag idag hade den alldeles för tungt packad så går det bra att springa med den. Den är stabil och sitter bra på ryggen och skumpar inte upp och ner. Det breda midjebältet gör att den sitter på höften och inte på axlarna och den vadderade ryggen gör så att den sitter mjukt och fast emot. Jag har nu sprungit med min till och från jobbet ett trettiotal gånger och jag är supernöjd. Den har verkligen öppnat upp nya möjligheter för mig och gjort mitt liv enklare.

Det är lite svårt att hitta något negativt att säga men om jag skulle skicka med två saker som kan förbättras så skulle det vara att jag skulle vilja ha möjlighet att byta ut resåren kring datorn då jag misstänker att den med tiden kan bli lite mjukare och att jag skulle vilja ha fler smarta påsar, tex en nessesärspåse, en sladd och laddpåse osv.[:en]Nu är verkar våren äntligen vara på väg och säsongen startar. Det börjar därför bli hög tid att komma igång med löpningen på allvar. Ibland kan det vara svårt att få dygnets timmar att räcka till och då är det praktiskt att utnyttja restiden till jobbet som träningstid.

Vi på Alltomswimrun har därför tittat lite närmare på IAMRUNBOX, en helt ny löparryggsäck som kombinerar skandinavisk design med funktion. Den riktar sig främst till de som behöver ta med sig en dator och sen kanske inte vill vandra omkring med en löparryggsäck på jobbet. IAMRUNBOX funkar nämligen lika bra som en diskret datorväska som för transportlöpning. Den har en rad innovativa funktioner som gör den unik samtidigt som den är riktigt lätt och smidig. Den finns i flera olika utföranden och i denna recension så har vi testat Pro, den något större modellen. Ryggsäcken finns i olika färger, men då jag tyckte det var lite kul att den fanns i min klubbs färger så valde jag den.

Ovan ser ni ryggsäcken när den är packad. På vänster sida finns det ett fack för datorn och till höger så är det ett fack som stängs med blixtlås och med ett ”lock” i mesh. I facket hade jag mina träningskläder, strömsladd och två avtal. Fördelen med att kunna dölja träningskläderna är att jag på jobbet, utan att riskera att visa upp sportbh och annat, kan öppna väskan och ta ut datorn.

Om jag nu skulle behöva öppna facket för att tex ta ut strömsladden så ligger mina träningskläder i en fin liten påse med matchande band. Springer du till jobbet så stoppar du helt enkelt ner dina svettiga kläder i påsen och riskerar inte på så sätt att resten av sakerna i väskan blir blöta. En riktigt smart detalj som gör i alla fall mitt liv mycket enklare och smidigare.

Mina Hoke One One var i sin skopåse på vägen till jobbet och sen när jag sprang hem så bytte jag ut innehållet mot mina jobbskor. Påsen fäster man sen på utsidan av ryggsäcken med de oranga snoddarna. På bilden nedan kan ni se hur ryggsäcken ser ut med skopåsen på utsidan.

Ryggsäcken väger 945 g så efter att jag packat ner den igen så vägde ryggsäcken uppskattningsvis ca 3 kg (sen stoppade jag ner min tunga handväska och då vägde den det dubbla…en liten miss i planeringen :-)).

När man inte har skopåsen på så ser ryggsäcken ut som ovan. Då drar man helt enkelt de oranga snoddarna utmed sidorna på ryggsäcken och den får ett renare och snyggare utseende.

På axelremmarna och midjebältet finns fyra smarta fickor,  två rymliga där min iPhone6 Plus med sitt enorma skal får plats, samt två mindre fickor för tex gel, hörlurar, plånbok m.m. Det var därför onödigt att jag tog med mig handväskan i morse. Hade jag tänkt till hade jag bara flyttat över det nödvändigaste i ryggsäcken.

Så kanske det viktigaste, hur känns den att springa med då? Trots att jag idag hade den alldeles för tungt packad så går det bra att springa med den. Den är stabil och sitter bra på ryggen och skumpar inte upp och ner. Det breda midjebältet gör att den sitter på höften och inte på axlarna och den vadderade ryggen gör så att den sitter mjukt och fast emot. Jag har nu sprungit med min till och från jobbet ett trettiotal gånger och jag är supernöjd. Den har verkligen öppnat upp nya möjligheter för mig och gjort mitt liv enklare.

Det är lite svårt att hitta något negativt att säga men om jag skulle skicka med två saker som kan förbättras så skulle det vara att jag skulle vilja ha möjlighet att byta ut resåren kring datorn då jag misstänker att den med tiden kan bli lite mjukare och att jag skulle vilja ha fler smarta påsar, tex en nessesärspåse, en sladd och laddpåse osv.[:]