[:sv]Stort test av Olanders simglasögon! [:en][:]

0
4156

[:sv]Vi på Allt om swimrun älskar simning och prylarna som hör till sporten. Vi fick äran att testa en del av Olanders utbud. Våra läsare får dessutom 20% rabatt på alla av Olanders simglasögon!

Testen har skett i bassängsimning inomhus och är en samlad bild av 4 st testsimmare med olika erfarenhet av simning och simglasögon. Vi var 2 st tjejer och 2 st killar som testade. Samtliga glasögon är tillverkade för att passa till både träning och tävlingssimning. Dom testade och även alla andra simglasögon som Olander säljer är antifogbehandlade, skyddar mot UV-trålning och har silikonband.

Olander SWE- goggles– Finns i 4 st olika färger, vi testade färgen Clear ( 39kr ) och Metallic ( 79kr ). Klassiker bland simklubbarna runt om i Sverige. Grymt prisvärda. Nackband i silikon. Ingen mjuk tätningslist. Lågprofil och sitter på plats även i vändningar och idyk. En del tycker att dom trycker och gör ont medans en del älskar dom!

Olander Nordic racer 2  Finns i 3 olika färger, vi testade färgen Aqua ( blå ) Här har man utvecklat och gjort klassikern SWE-goggles lite mer gästvänliga genom att sätta dit en liten tunn tätningslist. Känslan av SWE-goggles men med något mjukare passform. Testpanelens vinnare-lågprofil men med tunn liten tätningslist som ger både tävlingskänsla och en skön känsla runt ögonen.  Pris 99kr- 20% = som hittat!

Olander Nordic soft– Finns i 4 olika färger, vi testade färgen Orange. Här har man inte bara en tätningslist utan hela ögonkoppen är i flexibel silikon. Dessa och även tidigare nämnda glasögon levereras med både silikonstropp och bomullsnöre+ plaströr. Vi som testat tycker inte att silikonstroppen håller måttet utan vi föredrar att använda oss av bomullssnöret och plaströret som ger ett stumt och exakt avstånd mellan linserna. Pris 99kr.

Olander Goggle One– Finns i 4 olika färger, vi testade färgen Pink ( 99kr ) och Metallic ( 149 kr ).  Näsbryggor i tre storlekar för att anpassa till rätt avstånd mellan linserna. Bra passform som funkar både för seniorer och juniorer. Minus för designen som inte känns genomarbetad.

Olander Ocean 7 Simglasögon med mycket mjuk silikontätning för bekväm passform. Funkar lika bra till bassängsimning som Open water. Glasen är mörka men ej för mörka för bassängsimning.  Ett plus för leverans i plastförpackning med dragkedja! Testets dyraste men ändå endast 199kr.

Vi på Alltomswimrun har testat delar av Olanderswims glasögon. Skall ni köpa nya simglasögon använd koden: brillor2017april så får ni 20% rabatt på dessa brillor eller annat valfritt par. Oloander har ett brett utbud och simglasögon i alla prisklasser.  Detta tackar vi Olanderswim så mycket för![:]