[:sv]Bästa simglasögonen för bassängsimning? [:]

0
8526

[:sv]Vi fick det hedersamma uppdraget att testa delar av Swimshop.se simglasögon för bassängsimning. Vilka funkar bäst, vad är viktigt, är dyrare bättre?

När det gäller simglasögon är utbudet enormt, en del riktar in sig till bassängsimning och andra till Öppet vattensim, dom skall sitta skönt, inte klämma, vara enkla att ställa in rätt storlek på mm mm. Ja, ni hör, detta är inte helt enkelt. För att få lite klarhet i detta tog vi hjälp av Emelie på Swimshop.se. Emelie plockade fram några olika simglasögon i olika prisklasser, märken, modeller och med olika funktioner!

Vi var 4 st som testade simglasögonen och detta är en gemensam bild av vad vi såg som fördelar och nackdelar med dom olika simglasögonen. Dessa glasögonen är gjorda för bassängsimning och det är också där dom är testade. Samtliga glasögon har givetvis Anti-fog. Vill ni läsa mer om dom olika simglasögonen så gå in på Swimshop. se

Malmstens monterbara 56kr

Originalet! Klassikern bland alla simmare av den äldre skolan. Dom är monteringsbara vilket gör att man kan få dom exakt i den storlek/passform man själv önskar. Dom är riktigt lätta att själv montera så det är inget man behöver vara orolig över att inte själv klara av. Innan man vänjer sig vid/ hittat rätt inställning kan dessa lågprofil brillorna trycka lite mot ögonen och göra lite ont. Det grymt bra priset gör att man kan kosta på sig att köpa nya så fort immskyddet gjort sitt eller att man bara vill testa en annan färg!

+priset +lågprofil +funkar perfekt att dyka med – kan för en del göra lite ont runt ögonen och beroende på ansiktsform även trycka lite mot näsan.

Zoggs Fusion Air Gold Mirror 299kr 

Dessa glasögon blev damernas favorit, detta pga simglasögonens låga profil, ganska små och att dom satt väldigt skönt. Näsbryggan är utbytbar och det ingår extra näsbryggor så du får rätt avstånd mellan dina ögon. Dessa glasögon passar även juniorer. Dess låga profil, spegelglasen och färgerna gör att du känner dig lite extra cool och ser proffsig ut!

+lågprofil +utseendet + passform +utbytbara näsbryggor -testets dyrast brillor

Zoggs Predator 249kr 

Bland testpanelen blev dessa herrarnas favorit, detta pga utseendet, att dom satt skönt runt ögonen, att det är lätt att justera huvudbandet och att synfältet är stort! En av damerna tyckte dock de klämde i början och gav (extra stora) markerade ringar runt ögonen. D.v.s inte så bra för pass innan jobbet. 🙂 Men efter ett par gånger , samt några småjusteringar, så satt även dessa bra. Glasen är ljusblåa och ger ett ljust och skönt ljus. Näsbryggan går ej att byta ut men för oss var detta inget problem utan dom passade ändå oss alla.

+stort synfält +passform +skönt ljus

Speedo Futura Biofuse 199kr

Ganska lika Zoggs Predator både till utseende och passform. Bra och stort synfält. En fördel med dessa är dess sidklips för justering av huvudbandet. Detta fungerar på ett lätt och bra sätt. Ytterligare en grej som uppskattades av våra testsimmare var att glasögonen levererades med en ”meshpåse/tygpåse” för förvaring i simväskan. För dom simmarna som är vana vid lågprofil/små glasögon kan dessa kännas lite stora/cyklopkänsla

+medföljande meshpåse +lätt justering av huvudband -cyklopkänsla

Samtliga glasögon och många fler finns att köpa på Swimshop.se. Är du sugen på någon av dessa 4 vi testade eller några andra så använd rabattkoden: Alltomswimrun så får du 20% rabatt! Detta erbjudande gäller tom 2017-04-30 så pass på!

 [:]