[:sv]Test av Olanders simdräkter och badbyxor[:]

0
1748

[:sv]Swimrun är ju lite tacksamt på så vis att man kan i princip ha vad som helst under våtdräkten så länge det fyller sin funktion. Åtminstone ett par av Olanders produkter passar allra bäst under dräkten. När man simmar i bassäng så blir det däremot lite annorlunda. I alla fall om man inte nyttjar våtdräkten även där.

Det finns oräkneliga olika simkläder och de flesta kanske tänker att det inte är så stor skillnad från dräkt till dräkt. De kan ju liksom bara vara sköna och ”funka” men i ärlighetens namn så är många efter ett tag både sladdriga och blekta. Vill det sig illa så har man snart en sån där urtvättad ”hängrumpa” också. När man simmat ett tag så begriper man att det faktiskt är stor skillnad på olika dräkter och att det är skillnad på baddräkter och simdräkter eller badbyxor för den delen.

Olander har gett oss simkläder för både quinnor och män att testa så här får du en liten recension av dem. Ditt jobb blir, om du nu måste, att välja. 🙂 De Olander badplagg vi testat är ur bassortimentet, dessa håller bra kvalitet till ett lågt pris, men i butiken finns mer avancerade plagg för den som så önskar.

Olander racerback training suit är en extra slittålig baddräkt som klarar av daglig simning även i klor. Den är helfodrad framtill och tillverkad i 48% PBT (polybutilen, en modifierad mer elastisk polyesterfiber) samt 52% polyester. Enligt beskrivningen på hemsidan så har man genom att ersätta den klorkänsliga lycran med polyester fått ett material med mångdubblad livslängd.

Den är ganska tajt att man får liksom ”åla” sig in i den. Men när den väl kommit över höfterna sitter den som ett andra skinn. När man simmar känns den i princip inte och när man tar sig upp ur vattnet så blir det inte den här ”sugkopps-känslan” en del dräkter har. Så där så man måste lossa den från kroppen. Eftersom den inte testats under mer än några månader är det svårt att säga hur hållbarheten är men efter relativt många simningar och tvättningar känns den ändå precis som när den var helt ny.

Skärningen baktill är ganska klassisk och känns skön mot ryggen och under armhålorna.

Thin starp training suit är av samma material som ovan men designen är något annorlunda.

Axelbanden är mycket smalare och ryggen något mer ”öppen” i jämförelse med racerbacken. Passformen är dock i princip densamma.

+

Passform

Tålighet

Design

Priset

Färgen

[star rating=”8″ max=”10″]
Du hittar dem här på Olanders hemsida.

För oss killar har vi testat tre olika modeller, ett par knälånga, en mer klassisk simbyxa och sedan den klassiska simbrallan som bara passar på rippade mastersimmare eller bodybuilders, men den kan funka bra under våtdräkten för oss vanliga dödliga normaltränade.

Olander Training shorts

Den första att prövas blev den med kort ben. Designen går i svart med en röd rand. Den sitter bra på och har en innerbyxa som håller allt på plats. den jag fick var konstigt nog lite stor för mig men jag upplevde det inte som ett problem. Byxan fungerar utmärkt och har en dragsko i midjan.  Många brallor idag har ett ganska färgstarkt utseende men Olanders är ur det perspektivet ganska diskreta.

Olander training jammer

Den andra till test blev den med långa ben, Denna byxa gillade jag verkligen, även den har en innerbyxa och satt väldigt bra på mig. Jag upplevde den som tight och den gav inget extra motstånd i vattnet vilket förvånade en del. Detta har blivit lite av en favorit och jag  kommer antagligen springa en hel del i den i sommar för den funkar lika bra för det. För en swimrunner är det den kombinationen man är ute efter.

Olander black training brief

Och så den sista, den som är för rippade stålmannenkillar, den som min tjej inte vill se mig i(nope har ingen kroppsbyggarkropp). Den skulle ändå kunna ha en roll, under våtdräkten. Det finns ingen anledning att släpa på mer blött tyg än vad som behövs och denna bralla är helt klart minimalistisk.

+

Innerbyxorna och passformen, de sitter bra

Designen är väldigt försiktig, hade varit roligt med lite mer vågade färgkombinationer

[star rating=”7″ max=”10″][:]