[:sv]Test av paddel i kolfiber från Racepaddle![:]

0
2135
Mediumpaddel från racepaddle.com

[:sv]De landar i brevlådan och jag öppnar förpackningen med stor nyfikenhet. Hur kommer ett par kolfiberpaddlar kännas? Det första man märker är vikten. De är lätta, här kan gramjägarna bli väldigt nöjda. Det andra som slår mig är hur tunna de är. Med endast 1 millimeters tjocklek känns det först som man måste ta försiktigt i dem. Alltomswimrun har fått möjligheten att testa en alldeles ny paddel från Racepaddle.

Mediumpaddel från racepaddle.com

Kolfiberns karaktäristiska mönster sträcker sig från kant till kant på den konturformade, men platta paddeln. Corden sitter runt handleden och ringfingret och är stabil på handen. Jag  kör vanligtvis med gula strokemasters som är lite större än denna paddel. Jag får större utväxling av dem än med denna paddel men denna paddel levererar, den funkar bra i vattnet och är inte alls lika styv som jag trodde. Ytan formar sig efter vattentrycket i viss mån. I bassängen blir det mycket vändningar och bassängkanten är alltid närvarande och jag oroar mig för att den tunna paddeln ska ta stryk. Men det verkar den inte göra, den är bra mycket mer  hållfast än jag trodde den skulle vara. Nu har jag ännu inte långtidstestat paddeln så jag vet inte hur den håller över tid men efter några turer i bassängen är jag positivt överraskad. Jag låter Vicke, en av Eriksdalsbadets äldre grå eminenser testa paddeln och hans omdömme är att han gillar den.

– Den gör det den ska, jag gillar den, säger han med ett leende.

Även andra som prövat den är nöjda med den. Alla är oroliga för att den skall gå sönder i början, man vill liksom vara försiktig med den, men jag tror att man faktiskt inte behöver vara det.

Stora paddlar väger cirka 145 gram/par. Cirka 240 mm (höjd) 200 mm (bredd) 1 mm (tjocklek) och kostar 699 kronor.
Mediumpaddlar väger cirka 110 gram/par. Cirka 210 mm (höjd) 180 mm (bredd) 1 mm (tjocklek) och kostar 524 kronor.
Små paddlar väger endast cirka 80 gram/par. Cirka 160 mm (höjd) 140 mm (bredd) 1 mm (tjocklek) och kostar 349 kronor.

Detta är ingen billig paddel, men det är en lyxig paddel, i bästa möjliga material och med minsta möjliga tjocklek samt minsta möjliga vikt. Detta är en äkta lyxpaddel. Känner du att du är värd en sådan så kan du läsa mer på adressen nedan.

Läs mer: http://www.racepaddle.com/racepaddle-kolfiberpaddel/

[star rating=”7″ max=”10″]

+

Vikten
Utseendet
Det unika


Känslan av att de är känsliga, men den går över : )
Priset[:]