[:sv]2016-års snyggaste Swimrunbild är framröstad![:]

0
1149

[:sv]Närmare 900 röster, ett femtiotal bilder från tävlingar och träningar. Vi har plockat ut de fem bilder med flest röster, och efter mycket övervägande och detaljgranskning kom vi tillslut fram till en vinnarbild!


Stort grattis fotograf Gunnar Eld!
Förutom äran vinner du också ett presentkort på 500 kr från Trispot. 

 

Juryns motivering lyder: Bilden bjuder på dramatik! Trängsel i täten under ÖTILLÖ Swimrun World Championship med Lag Swedish Armed Forces (Lelle Moberg, Daniel Hansson)  och lag Valhalla Racing (Lars Finanger, David Thompson). Fotograf Gunnar Eld har lyckats att fånga intensiteten och framåtandan hos de tävlande. Rent fototekniskt finner vi bilden komplett, med bra skärpa och ett djup i färgerna, Gunnar har till och med tänkt på det gyllene snittet!

Gunnar, Berätta om bilden:

Bilden är tagen på ÖtillÖ 2016 då jag följde vinnande Swedish Armed Forces (Daniel Hansson och Lelle Moberg) som fotograf.

Varför tror du att just din bild vann?

Vet ju inte hur juryn resonerade (skönheten ligger ju i betraktarens ögon) men mycket av det JAG gillar med bilden är att den visar bl.a.- Hur tight och vilken fight det kan vara i täten och ger även ett visst smakprov på terrängen som bjuds på. Dom riktigt ”rinner” nerför berget.

Vilken kamera använde du?

Nikon D810, NIKKOR 24-120mm f/4G samt belyst med hjälp av en Elinchrome ELB400 för att få lite stuns i färgerna.

 

Ge tre snabba tips till swimrunfotografer.

1. Försök komma NÄRA.  Gärna då med vidvinkel. Skapar ofta intensitet i bilden
2. Använd gärna blixt? Detta ger ofta bilden lite extra ”ompff” med klarare färger och sticker ut från mängden
3. Var förutseende. Lär av de tävlande, dvs säga lär dig banan. Försök hitta tänkbart bra platser. Kolla hur solen kommer stå vid dessa platser vid den tid man kommer passera platsen. Bestäm därmed om du siktar på Motljus, Sidoljus eller Medljus.
Väldigt sällan de bästa bilderna kommer till av en ”slump”

De fyra andra bilderna med högst röstning, utan inbördes ordning:

Fotograf: Magnus Myhrborg. Team Sportlala.se leder Loch Gu Loch i Skottland. går ner i det 9 gradiga vattnet för en simning på 800 meter. Magnus Myhrborg och Jesper Hassel. Som även slog banrekord och vann tävlingen
Fotograf: Carl Magnus Ullman. Simmare
Fotograf Matti Rapila Andersson. Min dotter Lowa 9 år hjälper mig upp ur vattnet på Ångaloppet familj 2016.
Fotograf Carl Magnus Ullman. En löpare i 10-island-swimrun springer längs piren på Höno, innan sista sim-sträckan.

Vi på Alltomswimrun tackar för alla bra swimrunkort vi fick in och otroligt kul med allt engagemang kring tävlingen. Stort tack även till Trispot som bidrog med priset.[:]