[:sv]Test av Colting Handpaddlar[:]

0
2794

[:sv]Strokemakers, Finis, Speedo, Olander , många är det som säljer paddlar. Nu ger sig även Colting Wetsuit in i leken. Vi på Alltomswimrun har känt, klämt men framförallt testat dom. Läs om vad vi tyckte.

Colting Wetsuit har slagit sig in på marknaden med bl a swimrundräkt, swimpants, swimcalfs och paddlar. Vi har tidigare testat swimpantsen, nu ger vi oss på paddlarna. Vi som testat paddlarna är både kvinnor och män, erfarna simmare och nybörjare. Gemensamt är att vi alla älskar swimrun. Detta är en gemensam bild av våra upplevelser. Testerna har skett i inomhusbassäng.

Första intryck/design:  Paddlarna finns i 2 olika färger, transparent eller rosa. Vi tycker att den rosa är bäst för swimrun då den syns bra i vattnet och även om man skulle tappa den under löpningen. De är hårdare än t ex Strokemakers och dessutom ergonomiskt utformade så att det följer handens form. Under handflatan finns dessutom en liten extra förhöjning. Priset är just nu ca 140kr, vilket anses vara relativt billigt.

Kvalitet: När man känner och klämmer på paddeln är den rejäl och känns tålig. Paddeln har inte den vanliga ihåliga latexslangen som håller fast paddeln på handen utan ett solid band. Detta tycker vi är mycket bra då det sista man vill på tex en tävling är att bandet skall gå av. De är också enkla att fästa fast vid ev midjebälte vilket är skönt på lite längre tävlingar.

Storlek: Paddeln finns endast i storlek M (ca 17,5×19,5cm, motsvarande Strokemakers  stl 1) Detta är något testpanelen tycker är synd, storleksmässigt passar paddeln till dom flesta av oss men för några är den storleken för stor och för några andra för små.

KänslaDet är lätt att hitta greppet med paddeln men frekvensen blir som med alla paddlar lidande. Paddeln känns ganska snäll mot axlarna när man simmar med den och vid längre simsträcker så känner testpersonerna en relativt stor skillnad mot andra paddlar i samma storlek. Känslan i vattnet är skön och när vi gav paddeln till några vana masters simmare som simmat med andra mer traditionella paddlar så mottogs paddeln mycket positivt. Vi har inte gjort några mätningar om de något större hålen och den ergonomiska formen på paddeln ger någon skillnad i fart.

Plus: De solida banden och rosa färgen gör att det för den starke simmaren är en mycket bra swimrunpaddel. Upphöjningen under handen är skön vid längre simningar och ger ett bra stöd till trötta och kylslagna händer.

Minus: I vissa fall har storleken betydelse och vi hoppas att Colting Wetsuit kompletterar med en mindre och en större storlek på paddeln.

Betyg: 

[star rating=”8″ max=”10″]

 

För test av mer paddlar eller Coltings Swimpants läs Alltomswimruns: Paddeltest och Swimpants[:]