Hoka- mer populära än någonsin

0
927

Vi på Allt Om Swimrun har tidigare provat delar av Hokas skosortiment och verkligen gillat dom från första stund. Ett tag stack den kraftiga sulan ut rejält från övriga skotillverkare men nu ser vi att fler och fler tar efter. Vi har åter igen fått möjligheten att provspringa 2 av deras modeller: Speedgoat 4 och Evo Speedgoat.

Som vanligt kommer skorna snyggt förpackade i en blå skokartong men Hoka-logan väl synlig. Utseendemässigt är sulan tjock ( precis som vi förväntat oss ) och färgerna starka. För ett par år sedan hade vi reagerat på utseendet och framförallt på sulan men nu är detta inte så extremt längre utan fler o fler skotillvekare har förstått att detta är ett vinnande koncept.

Speedgoat 4- En neutral trailsko som med sina ca 5mm ”dubbar” ger mycket bra grepp både i skog och på våta klippor. Skon sitter smidigt runt foten och trots sin sula och vikt är den väldigt smidig och följsam. Vi testar Herrskon i stk 42 ( 26,5 ) och vikten är ca 310gram. Detta är en smidig sko som det går att trycka på och få upp farten med men den gör sig absolut bäst på långlöpningarna i skogen. Detta är givetvis ingen swimrun-sko men den är perfekt nu under uppbyggnadsperioden. Läs mer här

Speedgoat 4- Foto Sandra Hardenberg

Evo Speedgoat– Även denna sko passar bäst i skogen. Den är lätt och smidig och stort plus för sin rymliga framfot som tillåter foten att svullna under långpassen. Här har Hoka lyckats ta fram en sko som både är väldämpad och lätt- precis det man eftersöker. Vi testade stl 38 ( 23.5cm ) och en vikt på ca 230gram. Evo Speedgoat blev en riktig favorit och kommer användas flitigt framöver- på grusvägar men också under mer teknisk löpning.  Läs mer här

Evo Speedgoat- foto Sandra Hardenberg

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here