Stort test av olika träningsband

0
2082

Vi på AlltOmSwimrun har inte tidigare testat träningsband men har via ”rykten på stan” hört att det är superhett just nu och perfekt som rehabilitering men också för att bygga upp kroppen för att hålla sig skadefri eller bara bli starkare.

Vi fick äran att testa delar av Klubbensport.se utbud. ( Har ni inte varit inne och kikat på deras hemsida så har ni missat något, dom har verkligen ”allt” )

När paketet med träningsband kommer via posten är det första som slår mig; verkligen smidiga band som borde passa perfekt att ta med på resan, båtturen eller till sommarstugan. Det är också väldigt pedagogiskt upplagt med olika färger för olika motstånd. Det första vi testar är:

Träningsband med handtag- 4 olika band i färgerna Grön ( lätt ) Röd ( medium ) Blå ( hård ) och Svart ( extra hård ). Banden är gedigna och handtaget är lagom mjuka för handen- helhetsintrycket är att det är välarbetat och kommer hålla i all evighet. Skillnaden mellan dom olika hårdheterna är kännbara och vilket band man tar beror på vilken muskelgrupp man tränar. Man lärde sig väldigt fort vilket band som passar till vilken övning/muskelgrupp. För dom flesta muskelgrupper räcker dom lättare banden och känslan är att man måste vara ”Hulken” för att inte dessa bands motstånd ska räcka.

Grön ( lätt ) Blå ( hård ) Dessa band räcker perfekt för att köra igenom hela kroppen, vem behöver gymkort?

Tips: för att få lite inspiration så kolla på Youtube- där finns massor av bra tips men också färdiga träningsprogram.

Perfekta att ta med på tex semestern. Stort plus för att dom inte tar någon plats. Hade varit svårt att ta med en skivstång på tex båtsemestern.

Slutsats- gedigna och hållbara band som verkligen kommer kunna hjälpa dig att bygga upp din muskelstyrka. Stort plus för att dom kan användas till hela kroppen och inte tar någon plats vilket innebär att dom är lätta att ta med. Ett träningshjälpmedel som ger lika mycket som styrketräning men inte påfrestar kroppen med stora tyngder. Läs mer och beställ här

Här passar vi på att köra lite ryggträning på altanen.

Det finns också andra band som är grymma som träningsredskap:

Powerband- set med 7 gummiband i färgerna Blå, grön, lila, svart, röd, gul och orange. Även här är det väldigt pedagogiskt upplagt, dels med olika färger men också olika tjocklekar för att lätt avgöra vilken som passar bäst. Powerband är först och främst gjorda för att ge extra motstånd vid styrkeövningar ( tex bänkpress mm ) men kan också användas till andra övningar hemma ( tex armhävningar och situps mm ) . Banden är 105cm långa och av latexgummi vilket gör dom otroligt tåliga och att dom går att dra ut till ca 2 gånger sin längd. Powerbanden används flitigt på gymmen. Vi på AlltOmSwimrun ser en viss begränsning för hemmabruk, utan passar nog bäst för lite mer avancerad styrketräning. Läs mer och beställ här. 

Vi fick också turen att få testa dessa band: Miniband- kort runt band ( 3st ). Levereras i färgerna Blå, grön och gul. Motståndet varierar och täcker upp behovet för tänkta övningar.

Super-pedagogiskt- både färger och text gör att man väljer rätt band även när man kört riktigt hårt och är trött/snurrig.

Dessa band uppskattades mycket av vårat team och kommer användas flitigt. Övningarna är många och oftast är det fantasin som sätter gränser. Men tur är väl att YouTube finns, där finns massa förslag på olika bra övningar.

En av alla favoritövningar. PS. glöm inte att kolla på Youtube för massa inspiration.

Vi använder dom mest för träning av bål/mage och ben, men som sagt dom funkar till hela kroppen. Stort plus även här för storleken- banden är små och tunna och tar ingen plats. Läs mer här och in och beställ.

Med detta lilla kit klarar du semestern eller hemmaträningen galant.

Stort stort tack till Klubbensport som lät oss testa dessa grymma band, det har gett oss nytändning och rutiner kring styrketräning och alternativ träning. Tips till er som gillar träningsprylar- ta en titt på Klubbensport– grymt stort utbud.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here