Har vi precis testat den perfekta asfaltskon? Klicka för att se mer

0
1567

Vi på AlltOmSwimrun har genom åren testat väldigt många olika löpskor, dom absolut flesta har varit anpassade för swimrun- alltså ”terrängskor”. Men visst är det så att vi swimrunners även behöver skor som är anpassade för långpass på hårt underlag eller tex intervallpass på löparbanan? Vi på AlltOmSwimrun fick möjligheten att testa Samlings asfaltssko Greyhound och oj vad vi tog chansen att testa den. Vi kan redan nu meddela att vi älskade den.

Skon levereras i klassisk Salming kartong och det första man slås av är designen, detta är en riktigt snygg sko med fräscha färger. Inte för mycket detaljer och med en tydlig sula. Underdelen är ”rutig” och utan dubbar. På tygdelen är det generöst med lufthål och skosnörena är runda. Detta ser ut som en välarbetad och snabb sko, och visst är det så att även utseendet är viktigt. Man vill ju både se och vara snabb på löpbanan!

Herrmodell till vänster och dammodellen till höger.

Viktmässigt är skon vad man förväntar sig- stl 44 väger 278 gram. Drop 6mm och Stabilitet- Neutral. Priset ligger på 1699kr men om ni kikar in på hemsidan finns vissa storlekar just nu för endast 1050kr. Skillnaden mellan dam och herrmodellen är minimal med endast färgskillnader på detaljerna. Modellen finns givetvis i olika färgkombinationer, läs mer här.

Dammodellen

Urklipp ut hemsidan: ”Salmings senaste tillskott till road-segmentet är utvecklad speciellt för löpturer på hårda underlag och de belastningar på kroppen som följer med detta”

Herrmodellen

Skon gör sig absolut bäst på långpassen där större delen av passet går på hårt underlag men fungerar också på lättare terräng. Skon känns skonsam och efter träningen känns fötter och ben fräscha. Påminner mycket om populära Hoka men smidigare.

Trots att både ni och vi är swimrunnare har vi inte testat dessa skor för swimrun utan ska ses som en sko som är perfekt när du kör framförallt dina långpass på lite hårdare underlag.

Vi på AlltOmSwimrun tackar Salming för att vi fått möjlighet att testa deras grymma löpsko, stort tack! 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here