Snart dax för nya simglasögon? Vi vet vilka som är bäst!

0
1354

Vi har turen att få testa 2 olika simglasögon från TYR, brillorna passar både för bassängsimning och open-water/swimrun men visst har dom olika styrkor! Det vi kikat extra på är;

Passformen, det är otroligt viktigt att glasögonen sitter skönt, dels för att det inte skall läcka in vatten men också inte sitta för hårt, ge huvudvärk eller annat.

Imskydd, detta är standard på alla glasögon nu men imskyddet kan vara lite olika bra. Väldigt svårt att veta innan man testat. Otroligt viktigt vid navigeringen.

Skydd mot slag, på en öppet vatten eller swimruntävling kan det i vissa lägen vara lite tajt och trångt och det är inte helt ovanligt att man får en spark eller paddel på glasögonen. Det är då skönt om det finns lite skydd för detta.

Linserna, vilken färg, form mm passar bäst, detta beror givetvis mycket på vädret.

Även bandet runt huvudet är av vikt, det måste vara av bra kvalitet och får absolut inte gå av under tex ett race.

TYR Special OPS 3.0 Polarized

Kombinationen av snygga och sköna simglasögon är ovanligt!

Den här modellen känns lite retro men är riktigt snygga och coola. Linserna fungerar bra, tack vare att de är polariserande, både när det är soligt och mulet. De varken läcker eller immar igen. På dessa justeras storleken på sidan genom en ”knapp” som är väldigt lätt och smidigt, stort plus för detta! Gummikoppen, som ligger mot huden känns lite extra mjuk på den här modellen, vilket gör dem mycket bekväma. Bandet runt huvudet känns hållbart och gör att glasögonen sitter på plats, även under löpningen. Simglasögonen levereras i en förpackning av hårdplast vilket också är perfekt att förvara/transportera simglasögonen i, stor plus även för detta. Vi på AlltOmSwimrun kan starkt rekommendera dessa simglasögon, både till bassängsim och open water, eventuellt är dessa dom perfekta swimrunglasögonen.

Praktisk ”knapp” för att snabbt och enkelt ändra huvudbandet.

395kr/styck

Läs mer och beställ här- Polarized

TYR Nest Pro Mirrored- De här simglasögonen uppfyller de flesta av ovanstående kriterier. De sitter bra på, läcker inte, immar inte igen och de är snygga. Designen är inspirerad av den olympiska OS-stadion i Peking, där formen påminner om ett fågelbo. Linserna är tonade och med spegelglas. Passar bra i dom flesta väderförhållande. Banden är hållbara och justeras snabbt och lätt. Mycket prisvärda.

Mycket prisvärda!

260kr/styck

Läs mer och beställ här

Vi tackar TYR och kan inget annat än att gilla deras grymma prylar!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here