Test av Head myBOOST SL och Lite

0
1712

Så här års känns det visserligen som om det är långt kvar till swimrunsäsongen drag igång igen, men visst är det skönt att drömma om soliga dagar och framtida äventyr? Vissa har kanske semestrar eller tävlingar till varmare breddgrader inplanerade och behöver kanske en dräkt anpassad för varmare vatten. Head myBOOST SL och Heads myBOOST Lite är perfekta dräkter när vattentemperaturen ligger omkring 19-20 grader eller däröver. Allt om Swimrun har testat de båda dräkterna dels i Röda havet och dels i Medelhavet. Vi drog till Malta där vi både testade ÖtillÖ:s senaste tillskott i värdscupsserien, läs mer här, och myBOOST SL.

Head myBOOST SL på ÖtillÖ swimrun Malta. Foto: Lene Sandvoll Stern

SL är en ärmlös dräkt som har alla fördelar som myBOOST Pro, läs mer här, har men är svalare tack vare att den är ärmlös. Genom att lägga till extra flytinlägg i innerfickor i bröst- samt lårområdena kan användaren själv avgöra hur mycket flyt denne vill ha och behöver för att få ett så bra vattenläge som möjligt. Dräkten har även 4 mm aircell buoyancy paneler på bröst och lår, som i sig ger en bra flytförmåga. Basen i dräkten utgörs av flexibelt 2 mm neopren som ger stor rörlighet. Eftersom dräkten är ärmlös är den väldigt flexibel att simma i och det tunna neoprenet överhöfterna gör att dräkten är lätt att även springa i. På ryggen finns det en stor ficka, perfekt för exempelvis förstahjälpen kittet eller lösa ärmar. SL har täta benmuddar samt tejpade och värmebandade sömmar möjliggör individuell längdjustering på både arm och ben.

Head myBOOST Lite i sin tur är en dräkt som är tänkt för både varmt vatten och en högre lufttemperatur. Tänk en tävling en riktigt varm sommardag. Dräkten är gjord i lycra, och har som hela myBOOST kollektionen multifunktions-fickor där du själv kan anpassa flytkraften med flytinlägg. LITE-dräkten har en ficka på ryggen med överlappande stängning, där du får plats med ett par gels, eller Första förband till exempel. Även den här dräkten är ärmlös och därför väldigt flexibel att simma i.

Så vad tyckte vi om dräkterna? För det första uppskattade vi att de är så sköna att simma i eftersom de ger maximal rörelsefrihet över axlarna. Vi gillar också att det finns möjlighet att lägga till extra flytkraft genom inlägg. Behöver man inte flytinlägg så kan fickorna användas till att stoppa exempelvis gel i. Eftersom dräkterna var ärmlösa så fanns det inget behov av att cabba ned, det räckte att bara dra ned blixtlåset när solen tittade fram. Möjligen kan ärmlösa dräkter öka risken för skav, annars ser vi bara fördelar med dräkterna.

På Malta låg vattentemperaturen på behagliga 19 grader men eftersom det delvis blåste och regnade så var det ganska svalt i luften – vilket i sin tur gjorde att myBOOST SL var ett perfekt val. I Egypten, där det var 27 grader i luften och 25 grader i vattnet var myBOOST Lite den optimala dräkten.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here