Hur bra är Colting Wetsuits swimrundräkt SR03?

0
2237

Har du precis förälskat dig i sporten eller är du redan en hängiven swimrunners? Sporten är fortfarande i utveckling och produkterna går mot det bättre. Vi har fått äran att testa ColtingWetsuits senaste swimrundräkt SR03, frågan är, är den bara för proffsen eller även för nybörjaren?

Ingen har väl missat ColtingWetsuits djärva design och dräkten syns verkligen överallt, hur bra är den, vad är dess styrkor och är den prisvärd? Vi reder ut allt detta här under!

Som vanligt kommer Coltings produkter riktigt stiligt och lyxigt förpackat, detta gör att redan innan man öppnat den får man känslan av att det är en premium-produkt man köpt. Dräkten levereras med vita vantar och extra flytkuddar ( i 3 olika storlekar ). Handskarna är för att skydda dräkten vid på och av-tagning och kuddarna för att tex stoppa innanför låren för ännu bättre flyt och vattenläge. Nu slipper du alltså klippa sönder/göra egna lösningar för att stoppa innanför dräkten!

Innan vi beställde har vi givetvis gått igenom storleksguiden och vid 175cm och 70kg blev det en stl M. Dräkten finns i både dam och herrmodell. Denna storlek passar perfekt. Dräkten levereras med långa armar och korta ben, detta innebär att du själv kan välja/klippa armarna till önskad längd. Jag personligen kommer att behålla dom långa armarna nu och i början av nästa säsong för att sedan klippa av dom när det blir lite varmare. Dräkten har även en mindre visselpipa fäst i dragkedjan och har 2st karborrefickor på insidan och en stor utvändig dragkedjeficka på ryggen. Perfekt för att tex få med sig gels, bars eller liknande under längre lopp/träningar. I den stora fickan på ryggen får även plats tex en Softflask, stort plus för det.

Dräkten har dragkedja både fram och bak vilket gör den väldigt lätt att få både på och av, perfekt och nödvändigt under längre löpningar för att snabbt kunna ”cabba ner”. Stort plus till att ”flärpen” att dra upp dragkedjan på ryggen är extra lång vilket gör att den är lätt att få tag i men gör det också lättare att dra upp dragkedjan.

Löpning: Det första man slås av när man får på sig dräkten är hur tunn och smidig den är, här har dom verkligen lyckats få fram en dräkt som är snabb/smidig och skön att springa i. Jag tar direkt på mig löpskorna och ger mig ut, och visst levererar den, den är otroligt smidig och följsam, något som jag inte känt i någon dräkt jag testat tidigare, stort plus för detta. Framförallt är det i höft/benpartiet man känner att dräkten är tunn och följsam, men även på överkroppen/axlarna får man en bra känsla. Det ända lilla negativa jag kan ”komma på” är att visselpippan som sitter fäst i dragkedjan lätt slår fram och tillbaka när man springer, inget stort problem men värt att nämna.

Simning: Jag börjar med att testa dräkten i poolsimning, jag tycker oftast det är bäst för där är inget annat som påverkar utan här kan man lätt kolla/jämföra tider, stanna och rätta till, prova funktioner på ett bra sätt mm. Dräkten har bra flytförmåga och dräkten sitter på plats och storleken känns rätt även i vattnet. Jag får ett bra vattenläge och känner mig fri i axelpartiet och upplever ingen begränsning i armtagen. Alltså en mycket bra känsla!

 Swimrun: Äntligen mitt första riktiga swimrunpass i dräkten. Jag tar på mig min vanliga utrustning- swimrundräkten, löpskor, badmössa, simglasögon, paddlar och dolme och lägger även i 2 st gels i fickan på ryggen ( mest för att testa hur det fungerar). Fickan har mycket plats och det hade fått plats med några till och sedan har jag även fickor på insidan som jag skulle kunna lägga ner ytterligare energi eller annat. Löpningen går lätt och dräkten är tunn och följsam, den sitter inte hårt runt bröstet/halsen som jag upplevt på en del dräkter jag testat tidigare. Att cabba upp/ner går väldig lätt och den är dräkten är lätt att springa i även när den är blöt.

Sammanfattningsvis alltså en riktigt grym och prisvärd ( 4500kr ) swimrundräkt, kanske den bästa på marknaden? Dräkten passar lika bra för proffsen som för nybörjaren och styrkan sitter smidigheten, den är grym att löpa i!!! Vill du läsa mer, beställa eller annat kika här: ColtingWetsuits

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here