Amfibiemannen återuppstår

0
2239

Det är många som har kört Amfibiemannen i Stockholms norra skärgård och som var bedrövade när den populära tävlingen lades ned. Men hav förtröstan! Nu har Wolff-Wear tillsammans med Olof Larsson bestämt sig för att återuppliva swimruntävlingen. Den 27 juli 2019 är det dags och anmälan är redan öppen.

Både Joachim Wolff, ägare till Wolff-Wear, och Olof Larsson har hus på eller nära Arholma och båda har var för sig funderat på att ta upp Amfibiemannen igen. När de båda träffades på en swimrun-camp i våras tog planerandet fart. Jan-Henrik Bäck, som var med och startade den ursprungliga Amfibiemannen, kommer också att finnas med som stöd.

Banan blir delvis ny, med både start och mål på Arholma. Precis som tidigare blir det totalt ungefär 21 km löpning och fem km simning.

-Det kommer att bli utmanande och teknisk löpning men i nuläget är ingen simning längre än 700 meter. Vår förhoppning är att även de som är nya i sporten ska våga prova. Det ska vara utmanande men tillgängligt. Fortet, Batteri Arholma, kommer att finnas kvar. Vi kommer även att ha ett hopp ned i vattnet på cirka 3-4 meter. Givetvis går det att springa runt om man inte vill hoppa, men då förlorar man tid. Nytt kommer att vara att banan går mer över norra Arholma. Här är det nästan västkustkt kargt och väldigt vackert med kala klippor, säger Joachim Wolff.

Den nya bansträckningen kommer att vara mer av en rundbana. Tidigare sprang deltagarna genom Arholma batteri för att sedan simma en stäcka innan de vände tillbaka, nästan samma väg som de kom. Nu kommer start och mål att ligga vid affären på Arholma, där det tidigare var en energistation. Här kommer det också att bli race-middag i eftermiddagssolens sken. Arrangörerna hoppas att många deltagare vill stanna kvar efter tävlingen och det finns omkring 100 sängplatser på ön samt en centralt belägen camping.

Tävlingen arrangeras utan vinstsyfte och överskottet kommer att gå till Sjöräddningen och Östersjöfonden.

Det kommer bara att finnas plats för 150 lag – så anmäl dig här redan nu för att försäkra dig om en plats!