Atea Jönköping Swimrun-Sveriges häftigaste Swimrun?

0
1674

På nationaldagen i år var det premiär för den unika, utmanande och oerhört välorganiserade tävlingen Atea Jönköping Swimrun. En Swimrun-tävling som blev succé och hyllades av årets deltagare. 

”En bana utöver det vanliga ” sa Ted Ås och Oscar Olsson, vinnare 2018 på 55 km.

Atea Jönköping Swimrun bjuder på en variation som få andra swimruntävlingar kan erbjuda. Extrem terräng med utslagsgivande stigningar, fantastiskt vackra vyer och simning i ett tiotal olika vattendrag.
Allt i samma tävling med start och mål i centrala Jönköping som bjuder på många publikvänliga platser för de erkänt engagerade åskådarna.

Bansträckning är lagd som en slinga i form av en åtta. Alla distanser startar och avslutar på gemensam bansträckning och distansskillnaden ligger däremellan. Distanserna är 15, 35 och 55 km.

15 km banan vänder sig till den som är inte har så lång erfarenhet inom Swimrun.
Banan går till största delen går genom stadsmiljö, villaområden, men en liten skogstur får vi in ändå. Ingen missar de vackra vyerna runt Vättern och Munksjön oavsett distans!

35 km och en lagom utmaning för dig som kört Swimrun tidigare. Helt klart en utmanande bana men utan de allra värsta stigningarna.

55 km är en rejäl utmaning och vänder sig till dig som är en erfaren Swimrunner. En omväxlande bana på asfalt, grus och skogsstigar. Banan innehåller ca 500 trappsteg och och några grymma stigningar där du ska ta dig uppför en slalombacke. Du bjuds på fantastiska simningar i kristallklara Vättern och de centrala sjöarna Rocksjön och Munksjön. Exklusivt för den här distansen som endast tar emot tio lag är att du har ”egen” följecyklist och prispengen är 20.000.

Självklart vill vi att vår tävling ska vara ett evenemang för ALLA och erbjuder därför också ett Family-race. Family-sträckorna körs den 5:e juni, alltså dagen innan Atea Jönköping Swimruns övriga distanser. Vår kortaste sträcka är en km och består av två löpsträckor och en simsträcka. Här krävs ingen simkunnighet. Vår 2 km-distans består av två simsträckor och tre lösträckor och är särskilt tänkt för ungdomar.

Atea Jönköping Swimrun är tävlingen som är här för att stanna och målsättning hos arrangörerna är glasklar. -Vi siktar högt och har som mål att bli en utav Sveriges mest erkända Swimrun-tävlingar säger race-director Christian Kirchberger.

Vi på Alltomswimrun tackar Christian och ser framemot 2019-års tävling.