Premiären av Umeriver swimrun blev en succe!

0
1586

Den 18 augusti gick premiärupplagan av Umeriver Swimrun av stapeln. Tävlingen som var landets nordligast belägna swimruntävling lockade drygt 60 deltagare fördelade på de två tävlingsklasserna herr och dam samt en motionsklass för de som ville genomföra tävlingen i par. Umeriver Swimrun är en av få tävlingar i landet som erbjuder soloklass.

Tävlingsbanan som sträckte sig kors och tvärs längs Umeälven fick positiv respons av deltagarna och även publiken trivdes på de vackra och lättillgängliga delarna av banan.

Snabbast över de 22 kilometrarna var simmaren Lauri Salonen från Umeå som debuterade i swimrunsammanhang. Han gick i mål på tiden 2 timmar och 26 minuter, med hela nio minuters marginal till tvåan i tävlingen. Även på damsidan vanns en överlägsen seger av Emma Ölander från Sundsvall på tiden 3 timmar och 9 minuter. I motionsklassen var teamet Mattias Nyström och Olof Häggström snabbast över mållinjen.

Arrangörerna har anordnat prova-på-kvällar i den vackra Umeå älvdal under sommaren för att få fler att upptäcka swimrun, något som syntes i startfältet som innehöll många som tävlade i swimrun för första gången. Tongångarna i målområdet var idel positiva och leendet på de tävlandes läppar gick inte att ta miste på.

Även arrangörerna var mycket nöjda med premiären och hoppas på ännu fler deltagare inför nästa år. Planen är att finslipa arrangemanget ytterligare och förhoppningsvis erbjuda både den ursprungliga distansen på 22 km och en kortare distans för att locka fler att våga prova sporten. Umeriver Swimrun har satt Umeå på swimrunkartan och är definitivt här för att stanna! För mer info och resultat se här!