2018-års stora simglasögontest

0
2869

Vi på Alltomswimrun har fått förmånen att testa stora delar av TYRs simglasögon. Vi har kollat på simglasögon som passar både till swimrun och träning i öppet vatten och bassäng. Alla TYRs simglasögon är av högsta kvalitet, har bra skydd mot imma och har senaste moderniteterna. Det som blir av stor vikt blir därför passformen och utseendet. Det som är viktigt när man köper nya simglasögon är:

Passformen, det är otroligt viktigt att glasögonen sitter skönt, dels för att det inte skall läcka in vatten men också inte sitta för hårt, ge huvudvärk eller annat.

Imskydd, detta är standard på alla glasögon nu men imskyddet kan vara lite olika bra. Väldigt svårt att veta innan man testat. Otroligt viktigt vid navigeringen.

Skydd mot slag, på en öppet vatten eller swimruntävling kan det i vissa lägen vara lite tajt och trångt och det är inte helt ovanligt att man får en spark eller paddel på glasögonen. Det är då skönt om det finns lite skydd för detta.

Linserna, vilken färg, form mm passar bäst, detta beror givetvis mycket på vädret.

Även bandet runt huvudet är av vikt, det måste vara av bra kvalitet och får absolut inte gå av under tex ett race.

TYR Nest Pro- 200- 250kr. Finns i flera olika färger. De sitter bra på, läcker inte, immar inte igen och de är snygga. Designen är inspirerad av den olympiska OS-stadion i Peking, där formen påminner om ett fågelbo. Passar bra i dom flesta väderförhållande utom väldigt ljust då man kan behöva ett par lite mörkare linser. Banden är hållbara och justeras snabbt och lätt. Mycket prisvärda. Läs mer här

 

 

 

 

 

 

TYR Nest Pro Metallic- 260kr. Som ovan men med spegelglas. Läs mer här.

TYR Nest Pro Nano- 200kr. Likt Nest Pro men med något mindre linser och för den som önskar en något tightare glasöga. Smaksak om man föredrar Nest Pro eller Nest Pro Nano, vi föredrar Nano i tävlingssammanhang då den är något tightare och med tävlingskänsla pga mindre linser. Modellen finns även med spegelglas för 260kr.  Läs mer här!

TYR Special OPS 2.0 Polarized- 360kr.

Den här modellen känns lite retro men är riktigt snygga och coola. Linserna fungerar bra, tack vare att de är polariserande, både när det är soligt och mulet. De varken läcker eller immar igen. På dessa justeras storleken på sidan och är lite mer tidskrävande än på deras Pro modeller. Gummikoppen, som ligger mot huden känns lite extra mjuk på den här modellen, vilket gör dem mycket bekväma. Läs mer här

TYR Special OPS 2.0 Transition- 360kr. Avancerade simglasögon som anpassar sig efter rådande ljusförhållande, från klar till smoke! Riktigt grymt och det funkar! Är testets dyraste simglasögon men är väl värt sitt pris. Sitter bra, bra kvalitet på banden och är även mjuka mot huden/ögonen vilket är tryckt när man får en spark eller arm mot glaset vid tex en tävling. Läs mer här