Test av Colting Wetsuits Safety Buoy

0
1475

Under Open Water simning är en Safety Buoy bra av många anledningar, och den viktigaste är att den gör dig synlig för båtar och vattenskotrar! Det finns många olika säkerhetsbojar men dom flesta har givetvis samma funktioner. Vi på Alltomswimrun har testar Colting Wetsuits Safety Bouy!

Storleken är på 10 liter och med luft i och ihopvikt förvaringsfack är den ca 45x20cm. Den är lätt att blåsa upp och blir full på endast ett par rejäla blåsningar. Förvaringsfacket är perfekt för tex bilnykel eller energi. Facket håller tätt genom att man rullar ihop det och sedan ”stänger”. Den är alltså inte 100% vattentätsäker men när vi testat den har den alltid hållit helt tätt. En extra finess är att det även finns en liten inbyggd visselpipa, tyvärr fungerar inte denna jättebra och gör endast ett lägre ljud från sig.

Bältet till säkerhetsbojen är av bra kvalité och går att justera till alla storlekar. När man simmar med bojen känns den inte och gör inget motstånd utan ger istället en extra trygghet i vattnet. Bojen är dessutom perfekt flythjälp när man skall ta sig lite vila eller i värsta fall får kramp eller annat!

Har ni ingen Safety Bouy så skaffa en! Denna från Colting kan vi rekommendera och priset är endast 299kr. Köp den på välsorterade sportbutiker eller här: Colting Wetsuits