Haga Health Club satsar på swimrun

0
1675

Att Haga Health Club på Radison Blu i Hagaparken satsar stort på swimrun i sommar känns helt naturligt. Stockholm Swimrun går förbi här och med mängder av stigar och fina promenadvägar liksom Brunnsvikens vatten tätt in till, är det här verkligen en perfekt utgångspunkt. Haga Health Club ser sin satsning på olika idrotter som swimrun, simning och triathlon som en helhet som även inkluderar hälsosamt livsstil med mat avstressande miljö.

Det är Ulf Hausmann som är huvudledare och programansvarig. Han är professionell simcoach och före detta landslagssimmare från Östtyskland. Han är också nordisk rekordhållare på 200 m medley i sin åldersklass och han har kommit två i den tuffa swimruntävlingen Loftahammar Endurance Day.

Söndagen den 3 juni var det premiär för träningarna som kommer att pågå ända till den 16 september, med undantag för 8, 15 och 22 juli. Antingen går man på alla träningar och då kostar det 3890 kr, för 11 gånger, eller så betalar man 450 kr per gång. Vid varje tillfälle kommer olika namnkunniga swimrunnare att leda träningen och varje pass kommer att ha olika inriktningar. Söndagen den 10 juni kommer det exempelvis att bli fokus på traillöpning. Då är det den regerande och tvåfaldige ÖtillÖ världsmästaren samt rekordhållaren Daniel Hansson och Kristin Larsson som är regerande och flerfaldig ÖtillÖ-världsmästare samt rekordhållare i damklassen som kommer att hålla i träningen.

─ Helgen 29 juli kommer Lothar och Nicole Leder från Tyskland. De kommer att hålla i ett swimrunpass i samband med Haga Health Clubs triathlonhelg. Både Nicole och Lothar är ikoner inom Ironman triathlon, och vi är stolta över att de gästar oss och samarbetar med Haga Health Club, säger Ulf Hausmann.

Vid det första tillfället var det Marika Wagner, som bland annat har vunnit ÖtillÖ i mixklassen och norska Rockman som ledde swimrunträningen. Hon har för Haga Health Clubs räkning tagit fram tre swimrunbanor av olika längd och svårighetsgrad. Deltagarna fick testa mellanbanan som är fem km. Den bjöd på härlig traillöpning, fina simningar, en nakenchock och vackra vyer. Vid premiären var också Dennis Blomberg från swimrundräktsföretaget ARK närvarande och deltagarna fick möjlighet att testa ARK:s dräkter. Ulf Hausmann höll även ett rent simpass med mycket navigeringsteknik. Efteråt kunde deltagarna utnyttja de fräscha duscharna på Haga Health Club samt avnjuta en fantastisk vegansk brunch i restaurangen.

─ Våra träningar är både för dig som vill testa sporten och för dig som redan är en van swimrunnare. Vi har anpassat upplägget på så sätt att vi håller ihop gruppen trots fart- och färdighetsskillnader. Du lär dig något nytt och utmanar dig oavsett om du är nybörjare eller om du är en erfaren swimrunnare. Vi kommer att hålla olika swimrunaktiviteter på swimrunbanorna. Allt från introducerande nybörjarkurser till mer utmanande och längre träningar Vi vill erbjuda ett allsidigt tränings- och kursprogram som är roligt, utmanande och utvecklande. Varje tillfälle har renodlade teknikträningar så som simteknik, löpteknik, navigering, terränglöpning, växlingar med mera. Där utöver kör vi alltid en gemensam träningsrunda. Vi anpassar längden på simningarna och löpningarna efter deltagarna och lägger även in några swimrun-intervaller, berättar Ulf Hausmann.

Snart kommer det att finnas kartor över de olika swimrunbanorna tillgängliga på Haga Health Clubs hemsida och som nedladdningsbar fil för pulsklockor. Haga Health Club har även partneranläggningar i Österrike samt på Cypern och det snart kommer att anordnas swimrunresor dit.

Så här ser programmet för sommaren ut:

10 juni, 9:00-10:30: Daniel Hansson och Kristin Larsson. Fokus: trail-teknik
17 juni, 9:00-10:30: Annika Ericsson , Elisabet Pärsdotter Westman. Fokus: simteknik, navigering, växlingar och swimrun-fys
01 juli, 9:00-10:30: Elisabet Pärsdotter Westman, Ulf Hausmann. Fokus: simteknik och swimrun-fys
29 juli, 9:00-12:00: Lothar och Nicole Leder, Ulf Hausmann. Fokus: 9:00-10:30 simteknik och simstyrka med paddlar, 11:00-12:00 föreläsning triathloncykling.
05 aug, 9:00-10:30: Tomas Granberg. Fokus: trailteknik och utrustning
12 aug, 9:00-10:30: Ulf Hausmann. Fokus: simteknik
19 aug, 9:00-10:30: Lennart Moberg och Carolin Moberg. Fokus: swimrunintervaller, träningsupplägg, växlingar, navigering
26 aug, 9:00-10:30: Marika Wagner och Tomas Granberg. Fokus: utrustning, trailteknik
09 sep, 9:00-10:30: Lennart Moberg och Ulf Hausmann. Fokus: swimrunintervaller, träningsupplägg, växlingar, navigering
16 sep, 9:00-10:30: Ulf Hausmann och Tomas Granberg. Fokus: simteknik

OBS! Ändringar i schemat kan förkomma.