Flowroller- foamroller med vibration!

0
3730

Vi på Allt om Swimrun älskar företaget Flowlife! Vi har tidigare testat deras massagekudde Flowpillow och deras fotmassage Flowfeet och vi gillar dom båda. Nu har vi fått chansen att testa deras nya Flowroller- en foamroller med vibration.

Utdrag från deras hemsida:

Flowroller är en foamroller som ger dig möjlighet till effektiv självbehandling i form av massage, vibrations-stimulans och bål- och balansträning. Med din egna kroppstyngd rullar du med önskad kroppsdel på Flowroller för att få spända muskler att mjukna upp. Tack vare sin tilläggsfunktion av vibration kan muskler, bindväv och ligament mjukas upp ännu mer effektivt.

Flowrollers storlek är ca 30cm*15cm och har en belyst indikator som visar hur mycket batteri som finns kvar och även vilken styrka på vibrationen som just nu används. Det finns en knapp för on/off och en för att justera styrkan av vibrationerna. Alltså en mycket enkel och användarvänlig ”meny”. Likt Flowlifes övriga produkter är även denna sladdlös och laddas snabbt upp med ett usb-uttag! Just att den är sladdlös känns som ett krav för att den skall bli använd. Priset för Flowrollern är 1690kr och finns att beställa på Flowlife

Flowroller används givetvis precis som en vanlig foamroller men med fördelen av att om du vill kan du lägga till vibrationer, detta är mycket skönt på spända och nytränade muskler eller vid tex stelhet. Som simmare men framförallt löpare är en foamroller ett mycket bra hjälpmedel mot just detta. Du styr själv enkelt speeden/styrkan på vibrationerna och du kommer att imponeras av dess styrka. Vi som testat nöjer oss oftast med halva speeden. Kompisarna kommer garanterat vilja testa/låna denna av dig och även dom kommer bli imponerade av styrkan! Grannarna då, hur imponerade blir dom? Innan man lärt sig att hela tiden ha tryck på foamrollern, stänga av den så fort man tänkt byta muskelgrupp mm så kan den skaka och låta en del men efter ett par gångers användning kommer man snart på hur detta sköts smidigast.

Betyg: Har du en foamroller hemma som du flitigt använder är detta en bra investering och du kommer garanterat att fortsätta eller öka ditt användande. Har du däremot aldrig testat en foamroller så köp först en billigare och testa om detta är grejen för dig, visar det sig vara det så tveka inte på en FLOWROLLER!