Allt Om Swimrun testar Salmings nya swimrunsko OT Comp!

0
4634

Vi på Allt om swimrun har tidigare testet delar av Salmings sortiment, vi har bla testat och skrivit om terrängskon Salming Elements. På Elementsen fanns en del mer att önska på vissa punkter. Frågan är nu, är dessa punkter förbättrade på Salmings nya swimrunsko: Salming OT Comp bättre?

Vi får hem en stiligt förpackad sko och det första som slår oss är att dam och herrmodellen ser precis likadana ut. Dom är dessutom grymt snygga. Fördelen med att dam och herrmodellen ser likadana ut är att detta stärker ”teamkänslan”, tänk dig att du står på startlinjen med din lagkamrat ( oavsett kön ), ni har likadana våtdräkter och nu även likadana skor! Ni ser alltså ut som ett riktigt lag!

En damsko och en herrsko

När vi tidigare testade modellen Salming Element fungerade dom bra i terrängen men kändes som dom flesta andra skor väldigt otrygga på berg och våta klippor. Detta är helt klart bättre på denna swimrunsko; OT Comp. I ett sammarbete med Michelin har man här lyckats få fram en sula med utmärkt grepp. Skorna är inte hundraprocentiga på dom hala klipporna men väldigt nära. Sulorna är dessutom gula vilket vi swimrunners uppskattar då man lätt kan se sin lagmedlem även under vattnet!

Gul sula, inte starkt gul men räcker för att synas i vattnet.

Designen är genomarbetad med starka färger, reflexer både fram och bak. Skosnörena är av bra kvalitet och går inte upp ”av sig själv”. Skon är dessutom förstärkt längst fram.

Vi hade förhoppning om att kunna simma med skorna ute för att testa detta men vädret har tyvärr inte tillåtet detta ännu. Vad vi kan läsa oss till så har Salming även här gjort ett grymt jobb och fått till en sko som är smidig att simma med och som har en bra dränering, om detta stämmer, återstår att se.

Vi på Alltomswimrun ser detta som en sko som funkar bra både till terränglöpning och swimrun. Vi tror att skorna kommer att synas på många swimrunners redan denna säsongen. Vill ni läsa mer/beställa skon kika in på : Salming. Storlekarna är normala och priset är ca 1599kr. Vikt: 256g (stl 42). Drop: 4mm. Foder: Mesh. Sulmönster: 7mm.

Slutligen svaret på frågan, har Salming lyckats få till en riktigt grym swimrunsko? Svaret är JA!