StrandtillStrand- nyhet på västkusten!

0
5153

Ny swimruntävling i vackra Bohuslän på gång! Berätta mer? 

Lokalpatrioter som vi är så tycker vi att sträckan Bovall-Hunnebo är något av det vackraste som finns längs kusten. Under många år har det talats om att de 5 km mellan de två samhällena borde byggas ihop med kustens vackraste gång/cykelbana, i dagsläget är enda alternativet för en löprunda den obefintliga vägrenen längs landsvägen. Nu tar vi chansen och skapar en Swimrun-väg – om än bara för en dag. Vi som ligger bakom är ett antal lokala föreningar samt några eldsjälar – en kombination av permanentboende och sommargäster. Den gemensamma nämnaren är ett brinnande intresse för kombinationen sport, nöje och levande kustsamhällen. Ett arrangemang av detta slag är dock inte möjligt utan ett stort engagemang från det lokala föreningslivet.

Det ploppar upp en del nya tävlingar inför denna säsong och det finns nu många att välja bland, varför skall man delta i StrandtillStrand?

Vår ambition är att skapa en helhetsupplevelse där vi vill att deltagarna  ska njuta både innan och under tävlingsmomentet men också efter målgång där tar nästa fas vid – den sociala samvaron som man så väl gjort sig förtjänt av. Direkt efter målgång på hamnplan i Hunnebo välkomnas deltagarna till after swimrun-häng. I vårt partytält möts våra atleter upp av familj och vänner och lokala delikatesser serveras. Vi hoppas attrahera både elit så väl som den glade amatören – den gemensamma nämnaren är dock en önskan om en helhetsupplevelse som knyter samman tävlingsmomentet med dess utmaningar till social samvaro där minnen skapas och delas. Vi tror vi har både platsen och kapaciteten för att skapa ett arrangemang som kan bli riktigt stort.

Vad kan deltagarna förvänta sig?

En delvis utmanande och kuperad löpning på granitberg och lummig lund varvat med lagom tuffa simningar som alla är inomskärs. Längsta simningen är 350 m. Totalt mäter banan ca 1,3 mil. Även om man kanske inte njuter av det i stunden, så erbjuder banans högsta topp röset vid Vindeklätten en enastående utsikt där man kan se stora delar av banan.

För att skapa nyfiken och show tänker vi också att de tävlande skall passera en flotte där en skeppsklocka skall slås vid inloppet till Hunnebo.

Vi såg på eran hemsida att ni inte tillåter hjälpmedel såsom tex paddlar, dolme mm, vad är tanken med det?

Vi tänker att tävlingen skall vara inkluderande där alla som vill vara med är välkomna och att man kan ställa upp utan dessa tillbehör. Den längsta simsträckan på 350m ställer heller inte av säkerhetsmässiga skäl krav på dessa tillbehör. Vi sätter stort fokus på säkerhet.

Hur tänker ni kring säkerheten för dom tävlande?

Säkerheten är naturligtvis central när man arrangerar ett Swimrun. Som nämnts innan så är det lokala engagemanget överraskande stort på alla fronter och våra lokala föreningar ställer mangrant upp. Att hitta tävlingsläkare och övrig sjukvårdspersonal har visat sig förhållandevis enkelt gäller även båtar och övriga funktionärer. I skrivande stund är vi mer upptagna av att attrahera deltagare än att vi är oroliga att inte möta våra högt ställda säkerheteskrav. 

Detta låter som en riktigt kul tävling i vacker miljö! Om jag vill veta mer, hur gör jag?

Våra kanaler idag är hemsidan StrandtillStrand samt på Facebook. Vi kommer att uppdatera dessa kontinuerligt. Vår anmälan är öppen och länk till denna finns på hemsidan och tills idag har detta tekniskt fungerat mycket väl.

Skriv in 13/7 i kalendern redan nu!

Bra platser för publik är givetvis starten bla på Stensnäsvallen i Bovall, Badholmarna i Bovall, fyren i Ulebergshamn, strandhänget i Hästedalen, bryggan vid Bella Gästis, någon badvik på SanktGörans Ö och i målområdet på hamnplan i Hunnebo med sina långbord och partytält. 

Mat och dryck kommer serveras i målområdet till de tävlande och alla andra nära och kära.

Boende finns på ett flertal ställen i Hunnebo med omnejd. Kanske kommer man med båt?

Buss kommer att erbjudas från Hunnebo till Bovall innan start, mer information om detta kommer inom kort. Västtrafik har busstrafik mellan Hunnebo och Bovall en gång i timmen under dagen.

Vi skall givetvis att kora vinnarna med priser och samtliga deltagare med någon typ av goodiebags.

I Hunnebo finns goda parkeringsmöjligheter. I närheten till målområdet finns omklädning och duschmöjligheter. 

Vi tackar Fritjof på StrandtillStrand för detta och tycker det verkar vara en grymt vacker tävling som vi hoppas kunna vara med på i sommar.