Löpningens dag 2018

0
1251

Det började 2010. Första gången var vi ett gäng som jag skramlat ihop som sprang runt, runt, runt, runt i Humlegården i Stockholm jag vet inte hur många varv i snö och halka. Lugnt och fint med mycket babbel och skratt. En del hängde på hela tiden. En del var med några varv. En del kände varandra sen innan. En del stiftade nya bekantskaper. Allt var väldigt opretentiöst och enkelt. Och gratis.

Löpningens dag var född och är numera en temadag som firas första lördagen i februari varje år. Tanken var, och är, att det behövs lite festligheter under den tid på året när det är som är mörkast och oftast tråkigast utan att det kostar något. Samtidigt kan man även välja att tänka att dagen symboliserar att det är nytt år med nya möjligheter och därmed en nystart mot nya mål och äventyr. För mig som ”uppfinnare” är det en dag då jag vill ära, hedra och hylla en av de roligaste, bästa och underbaraste saker jag vet.
Det vill säga springa!
Och jag vet ju att jag inte är ensam om att tycka det. 🙂

2018 blir det alltså för nionde året i rad och jag hoppas att så många som möjligt vill vara med. Ensam, i grupp, organiserat, oorganiserat, hårt, lätt, kort, långt, i Sverige, utomlands eller var du nu än befinner dig. Om du av någon anledning inte kan kuta så kan du fira ändå på något vis. (Löpartårta funkar ju alltid!) Förra året var jag skadad men det finns ju t.ex vattenlöpning.
I år är jag piggelin (peppar, peppar) och kommer fira i sydvästra Australien så är du här då, hör av dig!
Oavsett vad du tänkt göra så berätta gärna på Facebook-sidan om du har något på G så vi blir så många som möjligt!
Enda ”kravet” är att det ska vara gratis.
Dela även gärna evenemanget och dela gärna med av dina foton på FB-sidan. Festligaste bilden kommer vinna ett litet pris.

Här är några bilder från de andra åren!

Nu saknas bara Swimrunners-dagen i temakalendern också!