Antar du Nyårsutmaningen?

0
1074

Hoppas ni alla haft en bra julhelg med mycket god mat och trevligt sällskap. Ev har ni även hunnit klämma in något löp och simpass. Nu är julhelgen snart över och det är dags att få igång träningsrutinerna igen. Inom simvärlden är den en klassiker att simma ut året genom att på nyårsmorgon simma 10 000meter! Antar du utmaningen?

Många simklubbar har som tradition att simma 10 000m ( 1mil! ) en gång per år och detta brukar vara den sista dagen på året, Nyårsafton. Vi på Allt om swimrun tycker detta är en kul tradition som vi tycker även swimrunnare skall hoppa på.

Problemet för många är, förutom att  1mil simning är väldigt lååångt är också att många simhallar tyvärr har stängt eller begränsade öppettider denna dagen. Så därför tycker vi att utmaningen bör vara att någon gång under nyårsveckan anta utmaningen.

Hur lägger man då upp denna långa simning. Detta är givetvis frivilligt men det vanligaste är nog 100x100m, alltså 100st hundringar med en bestämd starttid. Är man riktigt tuff så kör man 100x100x100, alltså 100st hundringar med starttid 100 ( 1m 40 sek ). Kör man 100x100x100 så kommer denna utmaning att ta 2 timmar och 46 min.

Tänk vad gott Nyårsmiddagen kommer att smaka efter 10 000 meters simning. Skål!