Swimrun med vattenrutch

0
2369

Västerås Swimrun – först i världen med vattenrutschbana som tävlingsmoment Anmälan är öppen till världens första swimrun där deltagarna förutom att springa och simma ska åka rutschkana! Västerås Swimrun har funnits i två år och arrangerat totalt tre lopp, 2018 är trion bakom loppen tillbaka igen med två helt olika tävlingar.

Den 17:e Juni är det dags för den stora nyheten där deltagarna ska bemästra en varvbana på totalt 3000m. Banan består av 2700m löp, 300m sim och slutligen 7 våningar trappor och ett varv i Kokpunktens snabbaste vattenrutschkana. Deltagarna kör antingen 2 eller 5 varv. “Precis som Kokpunkten gillar vi att hitta på nya roliga koncept och när vi valde att flytta vår varvbana från ett gammalt grustag till centrala Västerås så hittade vi en perfekt match” Säger arrangören David Gustafsson.

“Vi ville göra något unikt, något sjukt kul, något som inte finns någon annanstans i världen. – Så ett swimrunlopp, I singelklass, med en massa trappor och en rejäl vattenrutschkana hoppas vi blir en succe” säger arrangören Björn Offerman

Banan sträcker sig från kokpunkten, via lillåudden och östra hamnen och tillbaka. “Det blir en superbana för publiken att följa deltagarna, antingen från kajen eller någon uteservering”

“Anmälan till båda loppen är nu öppen och vi hoppas att så många som möjligt vill upptäcka vår fina sport och köra swimrun med oss”, avslutar Simon Zmrzlak

Original Loppet Västerås Swimrun går 8:e September på Björnön i Västerås där deltagarna tävlar i par. Lagen ska avverka totalt 18 km fördelat på 15.5 KM löpning och 2.5 KM simning. 2018 firar loppet 3 års jubileum.

Vi på Allt om Swimrun tycker Kokpunkten Swimrun låter sjukt kul!