[:sv]Swimrun i oktober? Jajamensan![:]

0
812

[:sv]Man ska kläder efter väder heter det ju. Och rätt kläder när det regnar måste ju vara våtdräkt! Det lär vara få sporter som lämpar sig så bra att utföra i regn som swimrun! Blöt om fötterna är man ändå och varm blir man av neoprenet. Fast det ska erkännas att jag var lite orolig för att bli kall i lördags på Långholmens swimrungaining. Swimrun i oktober – hur knäppt är inte det liksom? Alldeles underbart knäppt och roligt visade det sig!

På varje orienteringsskärm fanns det små märkta plastbrickor fastsatta med gummisnoddar. Det gällde att rycka loss en och ta den med sig. De var bevisen för att man hade tagit kontrollen.

Vi var en tapper skara som samlades på Reimersholme lördagen den 7 oktober. Sju var förövrigt dagens siffra för det var sju grader i luften, fast i vattnet var det nog varmare. En kvart innan start fick vi våra kartor och febril verksamhet utbröt. Det gällde att på två timmar samla ihop så många poäng som möjligt. De olika kontrollerna gav olika mycket poäng men det lag som kom först till en kontroll fick 30 poäng extra. Min tävlingskompis Sofia och jag bestämde oss för att ta kontrollen längst bort som låg på en liten ö utanför Vinterviken. Vi hade en lite förhoppning om att komma dit först. När starten gick sprang alla lag åt olika håll. Utom lag Free Ranging Shrimps. När Paula och Mikaela insåg att ingen tog den närmsta kontrollen som låg några meter ut i vattnet nära starten. Snabbt bestämde de sig för att ta den och hann knappt på sig simglasögonen innan de var i vattnet.

Vi bestämde oss för att springa ganska långt innan vår första simning, för att bli riktigt varma. Och varma blev vi. Det riktigt ångade om Sofia. Första kontrollen var på västra sidan av Liljeholmsbron. Vilken sida är nu den västra? Jag kikade upp men den regntunga grå himlen gav inte den minsta vägledning. Den obligatoriska kompassen var väl nedstoppad i våtdräkten. Skulle jag böka fram den? Nej vi chansar och springer längs den bortre sidan av bron… Fel sida. Svårt att komma över en bro som är öppen mellan körbanorna. Åh, där kan vi gena. Nu kommer det ett annat lag. Vi ska vara först. Öka… Nähä, något annat lag visste tydligen vilken sida som är den västra för den svarta plastbrickan som visade att vilket lag som kom först var redan borta. Två timmar känns som en rätt lång tid men plötsligt började det bli bråttom. Vi ville ju inte komma tillbaka för sent och bli av med poängen som vi hade skrapat ihop.

-Vi hinner ta en kontroll till, hävdade Sofia. Sagt och gjort. Vi simmade ut till Årsta holmar, även här har någon annan varit före. Attans. Sofia ryckte av den röda brickan och pillade upp den under överläppen för att inte tappa den under simningen tillbaka.  Väl i land pinade vi på och kom tillbaka till Reimersholme i så god tid att vi hann ta de tre kontroller som fanns i närområdet, de som vi hade ratat på vägen ut.

Efteråt blev det bastu, hett kaffe och en massa gott fika.

Stort tack till arrangörerna Stefan och Henrik Kindgren samt Peter Schröder för en fantastiskt rolig tävling!

 

Och ett stort tack till Peter Svanqvist på Trispot som försåg oss med Orcas heatseeker och base layer så att vi slapp frysa!

Fler bilder från tävlingen finns här, fotografer är Henrik och Stefan Kindgren

 [:]