[:sv]Vinn en cool mössa till dig och en vän från Smart in the dark[:]

0
1662

[:sv]

När höstrusket och mörkret drar in är det skönt att dra ned en varm mössa över öronen. Nu kan du vinna en mössa till dig själv och till en kompis eller någon annan som du bryr dig om. Mössorna kommer från det svenska märket Smart in the dark och har ett fint mönster i reflexmaterial så att du syns bra i trafiken vare sig du går, springer eller cyklar.

Smart in the dark lanserades 2014 av Ann-Sofie Hermansson. Hon gillar att vara ute och röra på sig oavsett årstid och väderlek.  Ann-Sofie är mån om att synas men när hon försökte hitta något som var snyggare än en reflexväst stötte hon på patrull. Trots att hon dammsög marknaden verkade det inte finns snygga reflexer. Hon bestämde sig då gör att starta Smart in the dark och säljer nu accessoarer med reflex och hög modefaktor. Produkterna är designade så att de tillför ett estetiskt mervärde till klädseln. Produkterna och kollektionen Nordic Silver har utvecklats i samarbete med Nordiska Designkontoret i Borås och varumärkesbyrån Gappio. De bär på en historia men också omtanke om personen som bär produkten. Accessoarerna är inspirerade av nordiska mönster – Hjortron, Fjälltopp, norrsken och Fläta.

– Jag strävar efter att skapa innovativa produkter där jag kombinerar design, säkerhet, kvalitet och funktion. Jag tror att det är betydelsefullt att erbjuda trygga produkter som gör skillnad för den som bär dem. Bland mina kunder finns det exempelvis föräldrar som köper accessoarer till sina tonårsbarn eller sina egna föräldrar, människor som annars inte skulle ha burit reflex. Det är en omtänksam gåva. Med reflex syns du på ca 125 meter jämfört med 25 meter om du bär mörkklädsel (ca 60 meter med ljus klädsel). En bilist som kör i 70 km/h rör sig 19 m/sek.

Ann-Sofie Hermansson, ägare av företagare Smart in the dark. Foto Per Wahlberg

Reflex är en optisk produkt precis som ett par glasögon eller en kikare. Vårda därför reflexen varsamt så att den inte bli repad. Det finns en uppsjö av olika reflexmaterial med bra eller mindre bra kvalitet. För att veta om en reflex har bra kvalitet skall den var CE märkt. Reflexmaterialet i Smart in the dark innehåller ett av det bästa reflexmaterialen på marknaden. Mössan går att tvätta. Vi rekommenderar 40 grader och tvättpåse. Då nöter det minst på reflexytan.  

För att vinna en snygg mössa från Smart in the dark så dela med dig av ditt bästa tips när det gäller alternativ träning nu när det börjar bli mörkt och kallt och det eventuellt inte är så lockande att simma utomhus. Skriv i kommentarsfältet nedan. Berätta också vem du skulle vilja ge en mössa och varför. Mössorna finns i svart, lila, grått, vitt och rosa, så säg till vilken färg du vill ha.  Vi kommer att lotta ut totalt sex mössor och vi vill ha er svar innan den 22 oktober. Läs mer om Smart in the dark här.

[:]