[:sv]Dryrobe – så mycket mer än ett mobilt omklädningsrum[:]

0
1351

[:sv]Hur många gånger har man inte stått och försökt klä om på en brygga efter ett simpass? Kläderna korvar sig på den fuktiga kroppen och det känns som en omöjlighet att komma i jobbkläderna och hinna till första mötet i tid. Det var därför extra kul när jag fick frågan om att testa Dryrobe, en vatten- och vindtät ombytesrock för vattensport.

Min första tanke var att det skulle vara praktiskt att bara kunna slänga på sig rocken och hoppa in bilen och kunna duscha hemma, men med tiden så har jag hittat en rad bra användningsområden.

  • Sommaren i år har ju varit allt annat än varm. Det har därför varit perfekt att slänga på sig rocken över våtdräkten innan passet för att hålla värmen innan man hoppar i vattnet.
  • Mobilt omklädningsrum innan och efter passet. Trots att regnet många gånger strilat ner när jag kommit till bryggan så har jag lyckats få av mig mina kläder och hålla dem torra tack vare Dryrobe. Då den har en bra vidd så har jag helt enkelt ställt väskan innanför och stoppat i kläderna direkt. Det är grymt skönt att kunna hoppa i torra kläder efter passet igen. Armarna drar man lätt in och det är superenkelt att dra på sig våtdräkten under.
  • ”Värmestuga” efter passet. När man kört ett riktigt långpass och kommer upp på bryggan och det är så där rått i luften. Då har det varit helt perfekt att hoppa i en Dryrobe.
  • Coachjacka. Att stå på en brygga och se andra simma kan vara kallt. Då Dryrobe är vatten- och vindtät fungerar den som en varm och skön rock.
  • När man bara vill hänga hemma på verandan en kall sommarkväll (i somras lyste de ljumma sommarkvällarna med sin frånvaro).
Dryrobe som sjukvårdstält efter att man råkat snubbla på swimrunpasset och skadat knät

Känslan:

Dryrobe är helt enkelt superskön. Utsidan är gjord i ett slitstarkt material och den finns i en rad olika färger. Den jag testade är svart med rött lammullsfoder med långa ärmar. Insidans material är extremt snabbtorkande vilket gör att kläderna du sätter på dig efter passet hålls torra. Dragkedjan är rejäl och man behöver inte oroa sig. Jackan känns helt enkelt rejäl och bra. Jag fick med en väska som man kan förvara sin Dryrobe i före och efter passet.

Fakta:

Vind- och vattentätt yttermaterial
Innermaterial i lammullsfoder

Slutsatser:

+

Varm
Skön
Praktisk
Rejäl
Praktisk väska

Lite skrymmande och tar del plats
Nästan för varm ibland

[star rating=”9″ max=”10″]

 

 [:]