[:sv]Test av Icebug Acceleritas5 RB9X[:]

0
2505

[:sv]Det här är Icebugs mest minimalistiska odubbade modell. Det är en väldigt lätt sko där sulan har utformats som ett traktordäck, vilket ska ge ett bra grepp på leriga stigar. Acceleritas är  populär som swimrunsko  med bra grepp inte bara i lera utan även på hala klippor. Dessutom är våtvikten låg. Det är dock en sko för erfarna löpare som inte behöver så mycket dämpning eller stabilitet.

Design

Damskon är syrénlila  medan herrskon är klarblå. Båda har en orange sula, vilken syns tydligt i vattnet under simningen. Det är lätt att hålla koll på tävlingskompisens fötter. Den karakteristiska ”Icebugs bugen” pryder förstås skorna. Som många av Icebugs modeller har även den här skon en smal läst.

Känsla

Den smala skon smiter verkligen åt runt foten och även när den är våt blir den aldrig sladdrig. Tillverkaren hävdar själva att sulan ger ett grymt grepp och efter att ha testat skon på klippor, i sand och i lera så är vi i testpanelen böjda att hålla med. Det är en sko man kan springa fort i både på torra och våta klippor.

Kvalitet

Ovandelen är gjord i mesh och nylon och känns slitstark. Den kommer att stå emot när man springer i obanad terräng.

Övrigt

Dropp: 4 mm
Torrvikt: 210 gram (herr US 9),  180 gram dam (US 7)

Pris:

ca 1300kr

Slutsats

Det här är en sko för dig som vill ha en snabb lätt sko med bra grepp. Den minimalistiska dämpningen gör dock att det inte är en mängdträningssko. Den smala passformen passar inte alla.

+Väldigt bra grepp, lätt, vattnet pressas snabbt ut

– Den smala lästen kan kännas för tight.

[star rating=”9″ max=”10″][:]