Alltomswimruns stora swimrunskotest

0
1506

[:sv]Nu har Allt om Swimrun gjort sin skotest för 2017, här testar vi skor och hur bra de fungerar för swimrun. Läs och inspireras av flera olika modeller och användningsområden. Kanske hittar du en ny favorit?

Swimrun är en relativt ung sport och därför så har det inte gjorts så många tester inom just detta område. Vi på Alltomswimrun har därför testat igenom några av de skor som finns på marknaden idag. De skor vi har valt ut är både trailskor och rena swimrunskor och vi har utvärderat dem i design, känsla och kvalitet. Alla skor har testats vid flera tillfällen och i olika miljöer för att ge ett så bra testresultat som möjligt. Vår bedömning av produkten är gjord utifrån varje testares åsikt och ska inte ses som en jämförelse mellan den olika skorna.

 

Bilden visar herrmodellen på Dexterity

Merrell Dexterity

Merrell Dexterity är en mycket lätt och snabbtorkande sko som är designad för att klara tuffa förhållanden med mycket lera och vatten. Första intrycket av skon var att den var otroligt lätt och väldigt nätt i sin konstruktion. Skon är främst designad för lerig trail så det var därför lite extra spännande att se hur den fungerar som en swimrunsko.

Läs mer här.

Vårt betyg för Merrell Dexterity:
[star rating=”6″ max=”10″]

 


 

 

 

 

 

 

 

 

Newton Boco Sol- All terrain

Enligt Newton själva är Newton Boco sol – all terrain för dig som gillar tuff terräng och vill ha en luftig, smidig och snabb allroundsko. Vi har fått möjligheten att testa om det verkligen stämmer och om den är något för swimrun.

Läs mer här

Vårt betyg för Boco Sol- All terrain:
[star rating=”8″ max=”10″]


Trailtalon 250 från Inov8

Enligt tillverkaren är det en sko gjord för fart och för att ge riktigt bra fäste på hårt packade stigar. Mellansulan är gjord i powerflow teknologi som ska ge 10 procent bättre stötdämpning och 15 procent mer energibesparing jämfört med standard mellansulor. Skon har ett drop på 4 mm. Men hur funkar den att simma i?

Läs mer här

Vårt betyg för Inov8:
[star rating=”7″ max=”10″]


 

Altra King MT

Den ser ut som en racersko med dubbar, och det är faktiskt precis vad det är. En lätt sko med racingutseende och 6 mm rejäla dubbar! Borde fungera bra för swimrun, eller?

Läs mer här

Vårt betyg för Altra King MT:
[star rating=”6″ max=”10″]


Salming Elements

Utdrag ur Salmings hemsida: ”Med Elements kan du springa överallt, eller simma för den delen, och alltid få ut maximalt av träningen. Yttersulan ger utmärkt grepp på både blöta och torra underlag.” Vi på Alltomswimrun har synat skorna i sömmarna och även sprungit och löpt med dom. Håller dom vad dom lovar?

Läs mer här

Vårt betyg för Salming Elements:
[star rating=”6″ max=”10″]


 

Icebug Acceleritas5 RB9X

Det här är Icebugs mest minimalistiska odubbade modell. Det är en väldigt lätt sko där sulan har utformats som ett traktordäck, vilket ska ge ett bra grepp på leriga stigar. Acceleritas är  populär som swimrunsko  med bra grepp inte bara i lera utan även på hala klippor. 

Läs mer här

Vårt betyg för Icebug Acceleritas5 RB9X:
[star rating=”9″ max=”10″]


 

Salomon S/LAB XA Amphib

Äntligen en sko framtagen specifikt för swimrun, frågan är om den levererar? Här kan du se vår bedömning av skon, den är utifrån vår upplevelse. Skon är hård men stabil och har ett dränage som är bland de bättre. Skon är lätt och är ett otroligt ambitiöst försök till en seriöst menad swimrunsko.

Läs mer här

Vårt betyg för Salomon S/LAB XA Amphib:
[star rating=”9″ max=”10″]

 

 [:en]Nu har Allt om Swimrun gjort sin skotest för 2017, här testar vi skor och hur bra de fungerar för swimrun. Läs och inspireras av flera olika modeller och användningsområden. Kanske hittar du en ny favorit?

Swimrun är en relativt ung sport och därför så har det inte gjorts så många tester inom just detta område. Vi på Alltomswimrun har därför testat igenom några av de skor som finns på marknaden idag. De skor vi har valt ut är både trailskor och rena swimrunskor och vi har utvärderat dem i design, känsla och kvalitet. Alla skor har testats vid flera tillfällen och i olika miljöer för att ge ett så bra testresultat som möjligt. Vår bedömning av produkten är gjord utifrån varje testares åsikt och ska inte ses som en jämförelse mellan den olika skorna.

 

Bilden visar herrmodellen på Dexterity
Herrmodellen av Merrell Dexterity
Merrell Dexterity

Merrell Dexterity är en mycket lätt och snabbtorkande sko som är designad för att klara tuffa förhållanden med mycket lera och vatten. Första intrycket av skon var att den var otroligt lätt och väldigt nätt i sin konstruktion. Skon är främst designad för lerig trail så det var därför lite extra spännande att se hur den fungerar som en swimrunsko.

Läs mer här.

[star rating=”6″ max=”10″]

 

 

 

 

 

 

 

Newton Boco Sol- All terrain

Enligt Newton själva är Newton Boco sol – all terrain för dig som gillar tuff terräng och vill ha en luftig, smidig och snabb allroundsko. Vi har fått möjligheten att testa om det verkligen stämmer och om den är något för swimrun.

Läs mer här

[star rating=”8″ max=”10″]

Trailtalon 250 från Inov8

Enligt tillverkaren är det en sko gjord för fart och för att ge riktigt bra fäste på hårt packade stigar. Mellansulan är gjord i powerflow teknologi som ska ge 10 procent bättre stötdämpning och 15 procent mer energibesparing jämfört med standard mellansulor. Skon har ett drop på 4 mm. Men hur funkar den att simma i?

Läs mer här

[star rating=”7″ max=”10″]

 

Altra King MT

Den ser ut som en racersko med dubbar, och det är faktiskt precis vad det är. En lätt sko med racingutseende och 6 mm rejäla dubbar! Borde fungera bra för swimrun, eller?

Läs mer här

[star rating=”6″ max=”10″]

Salming Elements

Utdrag ur Salmings hemsida: ”Med Elements kan du springa överallt, eller simma för den delen, och alltid få ut maximalt av träningen. Yttersulan ger utmärkt grepp på både blöta och torra underlag.” Vi på Alltomswimrun har synat skorna i sömmarna och även sprungit och löpt med dom. Håller dom vad dom lovar?

Läs mer här

[star rating=”6″ max=”10″]

 

Icebug Acceleritas5 RB9X

Det här är Icebugs mest minimalistiska odubbade modell. Det är en väldigt lätt sko där sulan har utformats som ett traktordäck, vilket ska ge ett bra grepp på leriga stigar. Acceleritas är  populär som swimrunsko  med bra grepp inte bara i lera utan även på hala klippor. 

Läs mer här

[star rating=”9″ max=”10″]

 

Salomon S/LAB XA Amphib

Äntligen en sko framtagen specifikt för swimrun, frågan är om den levererar? Här kan du se vår bedömning av skon, den är utifrån vår upplevelse. Skon är hård men stabil och har ett dränage som är bland de bättre. Skon är lätt och är ett otroligt ambitiöst försök till en seriöst menad swimrunsko.

Läs mer här

[star rating=”9″ max=”10″]

 

 [:]