[:sv]Pryltest av Swimlap[:]

0
1004

[:sv]Vi på Alltomswimrun vill testa allt som har med simning, löpning och swimrun att göra. När vi hörde talas om hjälpmedlet Swimlap blev vi nyfikna.

Utdrag från Swimlaps hemsida: 

”Du simmar med en SWIP som tillsammans med appen följer din simning, lagrar den i realtid i din telefon eller surfplatta samt samlar statistik. Med appen får du tillgång till alla simmare i hela världen som delar sin simning för träning, tävling och coachning. Simning blir socialt och lekfullt.”

Swip är en liten pryl som du simmar med i vattnet och som tillsammans med en app registrerar hur långt du simmar och på vilken tid.

Design och första intryck: Swimlapen kommer snyggt förpackad och första intrycket är positivt. Den är stilren, enkel i sin design och med endast en av/påknapp och en lampa som indikerar detta. Swipen kan fästas i simglasögonremmen eller innanför simmössan. Vi föredrar det förstnämnda.

Teknisk lösning: För att Swipen skall fungera behöver man ladda ner en app. I dagsläget finns det tyvärr bara en app tillgänglig för iOS och inte Android. När man kommer till simhallen så fäster man Swipen på simlasögonremmen, sammankopplar Swipen med appen via Bluetooth, trycker på start och sedan är det bara att börja simma! Eftersom systemet bygger på Bluetooth så kräver detta att man har telefonen vid bassängkanten. Detta är givetvis ett problem pga tex stöldrisk, eller att telefonen får vatten på sig mm. När man sedan simmat klart så går man upp och stoppar swipen på appen. Swipen kan inte laddas, det är en engångspryl, men simmar du fem timmar i veckan räcker batteriet i två år.

 

Swimrun: Eftersom att det krävs att Swipen har Bluetooth sammankoppling så fungerar den inte i öppet vatten.

Användningsområde: Detta är ett kul hjälpmedel som hjälper dig att räkna ut din sammanlagda simlängd på ett simpass. Perfekt för dom som har lite svårt att hålla räkningen eller som gillar att logga sin träning. Ett perfekt användningsområde är när man har ett tidsatt distanspass där man ska hålla på oavbrutet i tex 90 minuter. Då är det skönt att slippa räkna utan kan du kan fokusera på tekniken och bara njuta av att simma. Den har givetvis mycket utvecklingspotential och kan då bli mycket intressant. Om det tex var automatisk stopp/paus funktion när man stannade skulle den kunna räkna ut tid för varje specifik simlängd eller tex 100 meterssträcka. Pga att den är bunden till Bluetooth är användningsområdena lite begränsade då den inte kan användas i tex Öppet vattensimning.  Vi på Alltomswimrun kommer nyfiket att fortsätta hålla kolla på denna pryl för att se om den kan utvecklas till något bra.

Pris och återförsäljare: 499 kr

Fördelar:

  • Pris
  • Passform
  • Utvecklingspotential

Nackdelar: 

  • Ej kompatibel med Android ännu
  • Bluetooth

Betyg:

[star rating=”4″ max=”10″]

 

 

 

 [:]