[:sv]Costa Brava swimrun[:]

0
1440

[:sv]

Vi såg att Team Åstol Runt placerade sig högt på Costa Brava Swimrun och tog oss ett snack med en av lagmedlemmarna, Johan Myrberg.

Tjenare Johan, berätta lite om tävlingen. 

De var nog den tuffaste och vackraste tävlingen vi har gjort, det var 50 lag på maratondistansen som kom mål,  ungefär 10 av dom var svenska lag.
Längsta simningen var 1000 meter och längsta löpsträckan var 5000 meter. Miljön var galet vackert och fina stränder och helt klart vatten.
Hur fick ni upp ögonen för tävlingen?
Hittade den på nätet och såg sedan Johan Dahlhöjds snygga video från förra året! Det såg ut som ett coolt lopp och vi bestämde oss för att ge det en chans. Jag tävlade med Andreas Kronberg i Team Åstol Runt och vårat mål var att komma så långt upp som möjligt.
Hur har förberedelserna inför tävlingen gått?
Träningen har varit  mycket lugnare än vanligt. En normal träningsvecka tränar jag ungefär 10 pass.
Vad var det bästa med tävlingen?
Allt lägst med tävlingsbanan var mycket genomtänkt och man fick vatten och dricka efter varje avslutad sträcka.
Berätta om tävlingsdagen från början till slut?
06.00 Vaknade och åt frukost på hotellet
06:30  Blev uthämtade med buss
08:00 Gick startskottet
Loppet startade i högt tempo och första löpsträckan var på 3km. Jag sa till min partner Andreas att vi måste dra ner på tempot och bara göra vårt race,vi drog ner på tempot och det kändes som vi låg sist innan vi hoppade i för första simningen. Målsättning låg på en topplacering men eftersom jag hade spenderat halva natten på toaletten på grund av matförgiftning fick vi dra ner på tempot.
Jag lyckades dessutom med att springa in ett träd på första löpningen och göra sönder badmössan så simningarna var lite kalla ( 14 grader ). Under stora delar av loppet så sprang vi jämte Team Colting France men efter ca 20km så tog mina krafter tog slut och vi fick släppa dom.  Vi kämpade oss in på en 5a plats på  tiden 6.11  och vinnarna kom på 5.25. Temperaturen i vattnet var 14 grader och 19 grader i luften så det var perfekta förhållande för ett swimrun!
Kommer ni att köra racet nästa år också? Hur ser tävlingssäsongen ut för er?
Vi hoppas att köra igen och om ni en har chans att köra Costa Bara Swimnrun ska ni inte tveka en en sekund!
Vi ska köra Wetrock, Uddevalla swimrun, Infinity swimrun, 10 Island Race, Sjöloppet, Åstol Runt, Sandsjöbacka
Hoppas även på att köra Öloppet, Tjolöholm Swimrun och Bokenäs Swimrun. 
Vi tackar Team Åstol Runt för detta och önskar dom lycka till med säsongen. Vi vet att dom bla har en första plats på Uddevalla Swimrun att försvara! 

 

[:]