[:sv]Lite tips på hur ni tar hand om våtdräkten! [:]

0
2707

[:sv]

Äntligen är utesäsongen snart här och vi kan komma ut och simma! På sociala medier ser man dagligen swimrunners som inte kunnat hålla sig längre och då tagit en liten simtur eller iallafall ett dopp! Vi kontaktade Joachim på Wolff-wear för att ta reda på hur man på bästa sätt gör i ordning sin våtdräkt inför säsongen, vad skall man tänka på?

Nu har våtdräkten legat i garderoben, hängt på vinden eller nedtryckt i en låda hela låååånga vintern, vad skall man tänka på nu när det är dags att damma av den. Vi kontaktade Joachim på Wolff-wear som har många års erfarenhet av detta. Joachim rekommenderar följande:
1. Behöver dräkten tvättas? Detta rekommenderas då det framförallt känns fräschare att sätta på sig den men också för att man lättare skall kunna hitta ev skador på dräkten. Dessa medel både rengör och mjukbehandlar neoprenet så de inte torkar ut:
2. Gå noga igenom hela dräkten, har den några skador, sprickor eller annat? Behöver du laga den så är det oftast ganska lätt, det du behöver är något av detta:
3. När du simmat klart så skölj dräkten noga med sötvatten och låt den sedan torka hängande, ut och in och på bred plastgalje. Ej i sol.
4. När du skall åka iväg på träning/resa/ läger mm så finns det bra väskor för dom olika ändamålen, ha dock inte våtdräkten vikt längre är nödvändigt.
Dessa tips och trix kommer antagligen göra att din våtdräkt mår bättre och får en längre livslängd! Vi tackar Wolff-wear för detta.

[:]