[:sv]Swimrunpodden fyllde ett år[:]

0
1254

[:sv]Och vi, Fredrik och Ingmarie, var så klart där.  Födelsedagskalas vill man ju aldrig missa!

Särskilt inte när något som gäller swimrun är på gång. Då dyker vi upp, upplever swimrunkänslan och träffar alla vänner. Swimrunpodden firade ett år och de femtio första gästerna fick en goodiebag med kul innehåll så vi var (förstås) där i god tid innan start.

Swimrunpoddens grundare, Jonas Koch och Annelie Ståhl, sprang runt och fixade för att få allt att funka. Det var en spänd förväntani lokalen Café&Co på Hornsgatan. Jonas, och skrivande Ingmarie, sitter ofta där och jobbar, dock inte denna dag.  I stället fylldes stället av allt mer swimrunners som snabbt försvann mot utställarnas bord för att se  som visades och ibland inte visades eller kanske snarare visades i smyg.

Löplabbet hade ett bord där de visade och berättade om både Icebugs och Salomons senaste alster.  Salomon visade upp en sko inriktad mot swimrun. Vikten var som många vill ha den – lätt. Det är en dubbad sko och hur väl den släpper vatten återstår att se. Den är provad i tävling med gott resultat, men ingen av oss tror på något vi inte testat själv. Framöver ska vi testa den och se hur den känns för både proffs och för oss i farmarligan. Icebug har varit med ett tag och satsar på ständig utveckling. Ingmaries fötter är kräsna som attan och hittills finns det bara en sko de klarar av vilket inte är någon av de ”kända” trailskorna. Återstår att se om även det märket nappar på swimrunvärlden…

Mitt emot Löplabbet hade Green Machine satt upp ett bord med sina produkter. Green Machine är nya på marknaden och har både ekologiska och veganska produkter. Bl.a olika bars som de bjöd på.

 

Ett steg längre in hade Trispot sitt bord med glasögon, paddlar och annat. Här kunde man även se bilder på en dator som Peter Dörlich hade med sig. Bland bilderna fanns en prototypbild på en ny dräkt av Orca. Den ser spännande ut och nu har mer information kommit ut och du kan se bilder och läsa mer om den här på Alltomswimrun.com. Där fanns också värmehuva utan hakband och en intressant ny Triathlonsimdräkt utan dragkedja, i två delar, men med väsentligt bättre simkänsla. Vi får se om den slår igenom. Orca verkar arbeta aktivt och nyskapande, det skall bli kul att se vad som kommer från det företaget framöver.

 

Längre in fann vi Powerwoman som visade simkläder. Inte så mycket för killar kanske men för tjejer finns det massor att välja mellan.

Weleda var där och visade sina produkter. Deras produkter är både natur-, hud- och djurvänliga. D.v.s inga konstiga tillsatser och inte heller testade på djur.

Gustavsbergs Open water var där och representerades av Jens Näsholm. Två av deltagare på eventet vann en varsin startplats till tävlingen och två andra lyckades vinna boken ”Öppet vatten” av Mikael Rosén. Grattis och lyllos dem säger vi!

 

Foto Annelie Ståhl

I källaren hölls föredrag av bl.a Ulf från företaget ”Lev frisk” i Södertälje. Han talade t.ex om hur man kan få bättre effekt av sin träning, hur man äter sådant man tål och minskar inflammationer i kroppen och hur man skall hantera skador. Något som vi ju alla förr eller senare drabbas av vare sig det är träningsrelaterat eller ej. Eftersom vi är alla är unika så är ett bra sätt att ta reda på vad kroppen mår bra av t.ex att göra en födoämnesallergi-analys enl. Ulf.

Det var en fantastiskt rolig, intressant, mysig och härlig kväll där vi alla (äntligen) fick tid att träffas, snacka, byta erfarenheter och planera framtiden och säsongen som kommer, ihop. Nästan så vi önskar det firades swimrunfödelsedagar lite oftare… 🙂

 

Tack Jonas och Annelie för att ni fixade så bra!

Kram från Ingmarie och Fredrik

 

 

 [:]